Η μαστίχα Χίου στην κινεζική αγορά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μαστίχα Χίου στην κινεζική αγορά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Ένας νέος δρόμος ανοίγει για την μαστίχα Χίου. Τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zou Xiaoli και με τη σύζυγό του Ning Yi υποδέχτηκε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την αγροτική παραγωγή. Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γεώργιος Τούμπος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση, εξήγησε τον τρόπο […]

01.05.2018 | 19:48

 

Ένας νέος δρόμος ανοίγει για την μαστίχα Χίου.

Τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zou Xiaoli και με τη σύζυγό του Ning Yi υποδέχτηκε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την αγροτική παραγωγή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γεώργιος Τούμπος, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση, εξήγησε τον τρόπο επεξεργασίας της μαστίχας, καθώς και τις διόδους προώθησης αυτής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα

«Ανάσα» για τον τουρισμό στην Κρήτη

Ο πρέσβης, συνομίλησε επίσης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Παντελή Λεγάτο, ο οποίος ανέπτυξε την κατάσταση της ναυτιλίας και του τουρισμού στο νησί.

Εξετάστηκαν οι δυνατότητες που προώθησης τοπικών προϊόντων στην κινεζική αγορά και οι όροι για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών.

Ο πρέσβης έδειξε ιδιαίτερα γοητευμένος από την ιστορία της Χίου και απηύθυνε πρόσκληση στον δήμαρχο για τη συμμετοχή της Χίου στην έκθεση της Σανγκάης αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Exit mobile version