Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Προπαγάνδα οι δηλώσεις Νετανιάχου” – Βερολίνο: “Θα το εξετάσουμε”
ΚΟΣΜΟΣ

“Προπαγάνδα οι δηλώσεις Νετανιάχου” – Βερολίνο: “Θα το εξετάσουμε”

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι οι κατηγορίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι μια προπαγάνδα. «Οι δηλώσεις του δεν ήταν καινούργιες… γεμάτες αβάσιμες κατηγορίες…και προπαγάνδα ενάντια στις πυρηνικές εργασίες του Ιράν», ανέφερε η κρατική τηλεόραση. Ο Νετανιάχου κατήγγειλε ότι το Ιράν είπε ψέματα λέγοντας ότι δεν επιδιώκει να […]

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι οι κατηγορίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι μια προπαγάνδα.

«Οι δηλώσεις του δεν ήταν καινούργιες… γεμάτες αβάσιμες κατηγορίες…και προπαγάνδα ενάντια στις πυρηνικές εργασίες του Ιράν», ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Ο Νετανιάχου κατήγγειλε ότι το Ιράν είπε ψέματα λέγοντας ότι δεν επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη γνώση του για τα πυρηνικά όπλα μετά την υπογραφή της συμφωνίας του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος με τη διεθνή κοινότητα.

Νετανιάχου: Έχω αποδείξεις για το «μυστικό» πρόγραμμα του Ιράν

Αντίδραση και από Βερολίνο

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης υπογράμμισε, πως οι ανεξάρτητες επιθεωρήσεις πρέπει να διατηρηθούν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η διεθνής κοινότητα είχε αμφιβολίες ότι το Ιράν διενεργούσε ένα αποκλειστικά ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Για αυτό το λόγο υπεγράφη η πυρηνική συμφωνία το 2015, που περιλάμβανε την εφαρμογή ενός πρωτόγνωρου, εξονυχιστικού και ισχυρού συστήματος παρακολούθησης από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA)», προσέθεσε.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι κρίσιμης σημασία η διατήρηση της ανεξάρτητης παρακολούθησης για τη διασφάλιση ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τη διεθνή συμφωνία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι έχει συνομιλήσει με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας και ότι το Ισραήλ «θα στείλει εμπειρογνώμονες για να κοινοποιήσουν τις πληροφορίες που κατέχει για τις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις