Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συναγερμός στην Ξάνθη – Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Ξάνθη – Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT. Η εταιρεία τονίζει πως δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων στην περιοχή και πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους. Η μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight, […]

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε εργοστάσιο μπαταριών στην Ξάνθη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT.

Η εταιρεία τονίζει πως δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων στην περιοχή και πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους.

Η μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight, στο Όλβιο Ξάνθης.

Διαβάστε ακόμα:

Φλεγόμενος ουρανοξύστης καταρρέει (pics+vid)

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έσπευσαν από την πρώτη στο εργοστάσιο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ένας εργαζόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με το xanthi2 από το χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που έκαιγαν και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου, που βρίσκονται στην πορεία του καπνού.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη από την επικοινωνία αρχών και εργοστασίου, πόσοι εργάζονταν την ώρα της πυρκαγιάς.

Πιθανότερη αιτία, σύμφωνα με τα στοιχεία του xanthi2, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις