Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες στον εξωδικαστικό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες στον εξωδικαστικό

Περισσότεροι από 39.000 επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες προχωρούν τις διαδικασίες για την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό διευθέτησης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση στις αντίστοιχες πλατφόρμες του εξωδικαστικού μηχανισμού περισσότεροι από 30.000 επιχειρηματίες συμπληρώνουν τις αιτήσεις και πάνω από 9.000 ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε ανάλογα στάδια. Ο ίδιος αναγνώρισε […]

Περισσότεροι από 39.000 επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες προχωρούν τις διαδικασίες για την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό διευθέτησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση στις αντίστοιχες πλατφόρμες του εξωδικαστικού μηχανισμού περισσότεροι από 30.000 επιχειρηματίες συμπληρώνουν τις αιτήσεις και πάνω από 9.000 ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε ανάλογα στάδια.

Ο ίδιος αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπήρχαν καθώς το μέτρο αυτό είναι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε και τις προσπάθειες να μειωθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη λειτουργίας των πρώτων Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών σε Αθήνα και Πειραιά.

Είχε προηγηθεί, τον Μάρτιο του 2017, η λειτουργία του πιλοτικού Γραφείου στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στο Ρέντη και ακολούθησε, μετά το καλοκαίρι, η έναρξη λειτουργίας Γραφείων στη Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σήμερα λειτουργούν 18 κόμβοι του πανελλαδικού δικτύου, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν σε ακόμα 6 πόλεις, το επόμενο τρίμηνο σε επιπλέον 10 σημεία και μέχρι το φθινόπωρο υπολογίζεται ότι το δίκτυο θα έχει πάνω από 40 κόμβους.

Έρχονται αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Το δίκτυο, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, εξυπηρέτησε περίπου 6.000 δανειολήπτες (για την ακρίβεια 5.920). Περίπου τα δύο τρίτα (3.947) έχουν εξυπηρετηθεί στην Αττική (Ρέντη, Αθήνα, Πειραιά και Αχαρναί), λίγο πάνω από 10% (653) στη Θεσσαλονίκη (κέντρο και Παύλου Μελά), 740 δανειολήπτες εξυπηρετήθηκαν στους 4 κόμβους της περιφέρειας που λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο (Ιωάννινα, Κοζάνη, Λάρισα και Άρτα) και οι υπόλοιποι 580 δανειολήπτες στους 8 κόμβους της περιφέρειας που ενεργοποιήθηκαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα (Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Κόρινθο, Χαλκίδα, Βόλο, Καρδίτσα και Ηράκλειο).

Για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις για τη ρύθμιση των οφειλών, είτε αφορά σε φυσικό πρόσωπο είτε σε επιχείρηση, έχει αναρτηθεί πληροφοριακό υλικό στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr), την οποία έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 110.000 μοναδικοί επισκέπτες.

Επιπρόσθετα δημιουργήθηκε και λειτουργεί (από 3/8/2017) ειδικό helpdesk μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί και απαντηθεί περί τα 7.750 ερωτήματα από την ομάδα υποστήριξης εξωδικαστικού μηχανισμού της ΕΓΔΙΧ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις