Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Για διπλό δημοψήφισμα κάνει λόγο ο Ζόραν Ζάεφ
ΚΟΣΜΟΣ

Για διπλό δημοψήφισμα κάνει λόγο ο Ζόραν Ζάεφ

Πεπεισμένος πως μπορεί να βρεθεί λύση σχετικά με το όνομα εμφανίστηκε ο Ζόραν Ζάεφ, ωστόσο, κατέστησε σαφές οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή θα έπρεπε να αποφασιστεί με δημοψήφισμα. Οπως είπε, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με αυτό για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να δούμε» είπε χαρακτηριστικά. Αιχμές Ντιμιτρόφ: Αν ήταν […]

Πεπεισμένος πως μπορεί να βρεθεί λύση σχετικά με το όνομα εμφανίστηκε ο Ζόραν Ζάεφ, ωστόσο, κατέστησε σαφές οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή θα έπρεπε να αποφασιστεί με δημοψήφισμα.

Οπως είπε, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με αυτό για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να δούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμές Ντιμιτρόφ: Αν ήταν μόνο αυτό, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα με την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εμφανίστηκε πεπεισμένος πως «με δημιουργικότητα μπορεί να βρεθεί λύση στη διαφωνία για το ονοματολογικό».

Η σκοπιανή ιστοσελίδα mkd σημειώνει πως ο Ζάεφ δήλωσε αισιόδοξος πως το ζήτημα θα έχει λυθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Αλλά είναι ένα πολιτικό ζήτημα, διότι και οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από επίσημους φορείς και στις δύο χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δημοσκόπηση – φωτιά για Σκοπιανό και Τουρκία: Τι «ψηφίζουν» οι Έλληνες

Σύμφωνα με το RFE / RL, ο Ζάεφ υποστήριξε πως μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκο Κοτζιά, «μπορούν να συνάψουν συμφωνία, ωστόσο, οι θεσμοί και οι πολίτες των δύο χωρών θα έχουν την τελευταία λέξη και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις