Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Φοβούνται οι ελληνικές Αρχές – Μπορεί να σκοτώσουν τον Οζκαϊκανακτζί”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Φοβούνται οι ελληνικές Αρχές – Μπορεί να σκοτώσουν τον Οζκαϊκανακτζί”

Tο ιστορικό της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας ανατροπής του Ερντογάν αναλύει ο γερμανικός Τύπος. Σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Badische Zeitung κάνει λόγο για ανησυχία της ΕΛΑΣ μήπως πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών απαγάγουν ή σκοτώσουν τον έναν από τους Τούρκους στρατιωτικούς που αφέθηκε ελεύθερος. Οι […]

Tο ιστορικό της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας ανατροπής του Ερντογάν αναλύει ο γερμανικός Τύπος.

Σε ανταπόκριση από την Αθήνα η Badische Zeitung κάνει λόγο για ανησυχία της ΕΛΑΣ μήπως πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών απαγάγουν ή σκοτώσουν τον έναν από τους Τούρκους στρατιωτικούς που αφέθηκε ελεύθερος.

Οι οκτώ, ζήτησαν άσυλο «ξεκινώντας μια ιστορία που κλιμακώνει τις εντάσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας», καθώς η τελευταία ζητά την έκδοσή τους ως «πραξικοπηματίες», κάτι που οι ίδιοι αρνούνται.

Το δημοσίευμα αναφέρει και τις πολιτικές επιπτώσεις από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απαγορεύσει την έκδοση των «8» θεωρώντας ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης στην πατρίδα τους και ότι απειλούνται με βασανιστήρια.

Η κίνηση της κυβέρνησης για να μην αποφυλακιστούν οι «8»

«Έτσι είναι δεμένα και τα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε υποσχεθεί από τηλεφώνου στον αρχηγό του τουρκικού κράτους Ερντογάν ήδη από τον Ιούλιο του 2016 ότι θα απελάσει σε λίγες μέρες τους αξιωματικούς στην Κωνσταντινούπολη».

Ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Γκερντ Χέλερ υπογραμμίζει ότι μετά την αποφυλάκιση του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί οι ελληνικές Αρχές παίρνουν δρακόντεια μέτρα για την προστασία του, καθώς «φοβούνται μήπως επιχειρήσουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να απαγάγουν τον Οζκαϊκανακτζί ή να τον σκοτώσουν».

«Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας τον μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία. Ο Οζκαϊνακτζί βρίσκεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο (“Safe House” ) που νοίκιασαν οι Αρχές στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, αναφέρουν κάποια Μέσα. Άλλα ρεπορτάζ λένε ότι ο Τούρκος αξιωματικός βρίσκεται σε στρατιωτική εγκατάσταση.

Πάνω από 100 αστυνομικοί διατέθηκαν για την προστασία του, ανάμεσά τους και δέκα ελεύθεροι σκοπευτές. Κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει πού βρίσκεται, και ιδιαίτερα η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT», γράφει η Badische Zeitung.

Μύδροι τουρκικού ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες»

Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η ΜΙΤ τους τελευταίους μήνες πήγε πίσω στην Τουρκία πάνω από 80 φερόμενους οπαδούς του ορκισμένου εχθρού του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, από 18 χώρες, παρακάμπτοντας τις διεθνείς διαδικασίες έκδοσης: 

«Η μυστική υπηρεσία “πακετάρισε και πήγε στην Τουρκία” τους οπαδούς του Γκιουλέν, επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. Ο Ερντογάν επανέλαβε: “Θα κάνουμε τέτοιες επιχειρήσεις όπου βρίσκονται μέλη της FETO” (οργάνωσης του Γκιουλέν)».

Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Στην Ελλάδα η ΜΙΤ είναι ιδιαίτερα δραστήρια, καθώς μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ζήτησαν εκεί ήδη πάνω από 2.000 Τούρκοι πολίτες πολιτικό άσυλο.

Οι περισσότεροι μπορούν να υπολογίζουν ότι θα τους παρασχεθεί προστασία στην Ελλάδα. Αλλά ζουν με τον μόνιμο φόβο των πρακτόρων του Ερντογάν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις