Hangover; Τρία tips για να μην σε ζαλίζει το ποτό

ΥΓΕΙΑ

Hangover; Τρία tips για να μην σε ζαλίζει το ποτό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Το ποτό πέρα από τις θερμίδες και τις βλάβες που προκαλεί στην υγεία μας, μπορεί να μας ζαλίσει πολύ εύκολα και να μας καταστρέψει την έξοδο ή και την επόμενη ημέρα. Ο έντονος πονοκέφαλος που ακολουθεί την κατανάλωση αλκοόλ είναι ανυπόφορος και μπορεί να μας «κρατήσει» στο κρεβάτι για πολλές ώρες, στερώντας μας στιγμές χαλάρωσης […]

29.04.2018 | 10:11

Το ποτό πέρα από τις θερμίδες και τις βλάβες που προκαλεί στην υγεία μας, μπορεί να μας ζαλίσει πολύ εύκολα και να μας καταστρέψει την έξοδο ή και την επόμενη ημέρα.

Ο έντονος πονοκέφαλος που ακολουθεί την κατανάλωση αλκοόλ είναι ανυπόφορος και μπορεί να μας «κρατήσει» στο κρεβάτι για πολλές ώρες, στερώντας μας στιγμές χαλάρωσης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το καλύτερο είναι να αποφεύγουμε το ποτό, όμως όλοι που και που θα το ρίξουμε λίγο έξω. Το θέμα είναι πώς να προστατευτούμε από τις ζαλάδες.

Οι γυναίκες κατά κύριο λόγο προτιμούν το κρασί, αλλά ο υπάρχει ο κίνδυνος να καταναλωθεί πολύ χωρίς να το αντιληφθούν, όταν αυτό είναι πολύ καλής ποιότητας. Αποτέλεσμα να έρθει η ζαλάδα και να χαλάσει η βραδιά.

Κι όμως, υπάρχουν τρία tips που θα βοηθήσουν στο να αποτρέψετε ενοχλητικά συμπτώματα από το αλκοόλ: ξηροστομία, ζάλη και πονοκέφαλος.

Μέλι

Έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στον μεταβολισμό του αλκοόλ στο αίμα. Την επόμενη φορά που θα ζαλιστείτε με το κρασί φάτε μέλι (2 ή 3 κουταλιές).

Τσιγάρο και στοματικό σεξ, ένα βήμα πριν τον καρκίνο

Πιείτε περισσότερο νερό

Η αφυδάτωση που προκαλεί στον οργανισμό η κατανάλωση αλκοόλ είναι η αιτία που ξυπνάτε την επόμενη ημέρα με αυτόν τον πονοκέφαλο, που άλλοτε είναι ελαφρύς, άλλοτε δεν υποφέρεται. Το νερό σε μεγάλη ποσότητα, θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σας και θα νιώσετε αναζωογόνηση και ευεξία. Πιείτε πολύ και θα δείτε πως οι συνέπειες του οινοπνεύματος θα υποχωρήσουν.

Μην ξεπερνάτε τα όρια

Είναι εύκολο να παρασυρθείτε από το αλκοόλ ειδικά όταν το μπουκάλι βρίσκεται μπροστά σας, αλλά να θυμάστε ότι το ποτό δεν θα σας κάνει να περάσετε καλύτερα. Για να μην ζαλιστείτε, λοιπόν, από το ποτό, απλά μην πιείτε πολύ! Όταν είστε νηφάλιοι η νύχτα θα κυλήσει υπέροχα και την επόμενη μέρα θα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποιο υπέροχο μέρος.

Exit mobile version