Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Καλά κρυμμένα μυστικά για την ελληνική οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλά κρυμμένα μυστικά για την ελληνική οικονομία

Κρύβει καλά τα χαρτιά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το Eurogroup στη Σόφια δεν κατέληξε, όπως αναμενόταν, σε αποφάσεις για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας μετά τη λήξη του προγράμματος το καλοκαίρι. «Μέχρι τότε θα πρέπει να διευθετηθούν πολλά θέματα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός […]

Κρύβει καλά τα χαρτιά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το Eurogroup στη Σόφια δεν κατέληξε, όπως αναμενόταν, σε αποφάσεις για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας μετά τη λήξη του προγράμματος το καλοκαίρι.

«Μέχρι τότε θα πρέπει να διευθετηθούν πολλά θέματα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, πραγματοποιώντας την παρθενική του εμφάνιση σε επίπεδο Eurogroup.

«Πρέπει να λύσουμε πολλά ζητήματα μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Έχουμε μόνο λίγες ημέρες και εβδομάδες στη διάθεσή μας και γι’ αυτό είναι ορθό και σημαντικό να συζητήσουμε με πολλούς σε προσωπικό επίπεδο.

Αξιοποιώ λοιπόν την ευκαιρία όχι απλά για να συμμετάσχω στη συνάντηση του Eurogroup, αλλά και για πολλές διμερείς συνομιλίες ούτως ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε που μπορεί να επιτευχθεί από κοινού μια καλή λύση», επισήμανε ο Όλαφ Σολτς, μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD από τη Σόφια.

«Για τους Γερμανούς, δεν είναι τίποτα η ελάφρυνση του χρέους»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν αναφέρθηκε πάντως σε συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν στο θέμα της Ελλάδας. Εξάλλου το φλέγον ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους δεν συζητήθηκε τελικά, παρότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να τεθεί στο τραπέζι του Eurogroup.

«Πόσος Σόιμπλε κρύβεται μέσα στον Σολτς;»

Η πρεμιέρα του Όλαφ Σολτς αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ομολόγους του και όχι μόνο. Όλοι περίμεναν τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου υπουργού Οικονομικών με την προσδοκία να απαντήσουν στο ερώτημα εάν και κατά πόσο θα αποκλίνει από την αυστηρή γραμμή του προκατόχου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Πόσος Σόιμπλε κρύβεται μέσα στον Σολτς», ρώτησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο Γερμανός ανταποκριτής στη Σόφια.

Δηλώσεις 2018: Πώς να επιβιώσετε από τις παγίδες

«Η γερμανική πολιτική έθεσε τον στόχο να μεριμνά στη Γερμανία για ισορροπημένους προϋπολογισμούς. Όταν κάνουμε πολιτική στην Ευρώπη, το πράττουμε με τη λογική να μεριμνούμε, για παράδειγμα, για ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα», απάντησε ο Όλαφ Σολτς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η γραμμή Σόιμπλε, θα συνεχιστεί.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός εκφράστηκε θετικά για την πρεμιέρα του στο Eurogroup, χωρίς να κρύψει πάντως ότι υπάρχουν διαφορές και μεταξύ των εταίρων.

«Νιώθω ότι έγινα δεκτός με πολύ φιλικό τρόπο. Πολλοί χαίρονται για τις συνομιλίες και πιστεύω ότι η εξέλιξη των συζητήσεων δείχνει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο. Είναι σαφές ότι υπάρχουν διαφορετικές αφετηρίες, αλλά στο πλαίσιο της δημοκρατικής πολιτικής είναι καλύτερα να είναι κανείς συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις