Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ: Η στάση μας προς τη Β. Κορέα απέδωσε καρπούς
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Η στάση μας προς τη Β. Κορέα απέδωσε καρπούς

Η σθεναρή στάση που υιοθέτησε απέναντι στη Βόρεια Κορέα επέτρεψε την απεμπλοκή της κατάστασης, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της ιστορικής συνάντησης που αναμένεται ότι θα έχει σύντομα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Από την πλευρά του, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσε ότι θα κλείσει τον Μάιο τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας. Ο Τραμπ υπενθύμισε μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών […]

Η σθεναρή στάση που υιοθέτησε απέναντι στη Βόρεια Κορέα επέτρεψε την απεμπλοκή της κατάστασης, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της ιστορικής συνάντησης που αναμένεται ότι θα έχει σύντομα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Από την πλευρά του, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσε ότι θα κλείσει τον Μάιο τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ υπενθύμισε μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν, τις κριτικές που είχε δεχθεί από τους επικριτές του την εποχή που επικρατούσε η μέγιστη ένταση με τον Κιμ και οι δύο ηγέτες αντήλλασσαν σχεδόν καθημερινά προσωπικές προσβολές και απειλές για πόλεμο.

«Επέστρεψαν» οι τζιχαντιστές – Νέα σφαγή στο Μαλί

«Θυμάστε τι έλεγαν; ‘θα μας βυθίσει σε πυρηνικό πόλεμο’», είπε απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του ο Τραμπ.

«Όχι, το σθένος θα μας προφυλάξει από τον πυρηνικό πόλεμο, δεν θα μας βυθίσει σε αυτόν!», υπογράμμισε.

Ο Τραμπ εξέφρασε αισιοδοξία για τη σύνοδο κορυφής που αναμένεται να έχει ως τον Ιούνιο με τον Κιμ, μετά την ιστορική συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των προσεχών τριών ή τεσσάρων εβδομάδων, αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση», αλλά «θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή», σημείωσε.

«Το επαναλαμβάνω, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ μπορεί να πάω. Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει». Στην περίπτωση αυτή «φεύγω», τόνισε.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις