Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αναζητώντας το όραμα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας το όραμα

Από τη Φωτεινή Βρύνα Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής Σήμερα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού νιώθει ταπείνωση και θυμό. Στα χρόνια της κρίσης, η κατρακύλα σε όλους τους τομείς αποδείχθηκε ατελείωτη. Το ίδιο και οι ψεύτικες υποσχέσεις όσων πάτησαν πάνω στην υπερηφάνεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων και στη συνέχεια τις […]

Από τη Φωτεινή Βρύνα

Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε.

Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής

Σήμερα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού νιώθει ταπείνωση και θυμό.

Στα χρόνια της κρίσης, η κατρακύλα σε όλους τους τομείς αποδείχθηκε ατελείωτη. Το ίδιο και οι ψεύτικες υποσχέσεις όσων πάτησαν πάνω στην υπερηφάνεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων και στη συνέχεια τις εξαργύρωσαν για την εξουσία.

Αυτό που νιώθει τώρα πια ο πολίτης, είναι ότι η χώρα δεν έχει ηγεσία. Η Ελλάδα, τη χρονιά που πέρασε, είχε τις λιγότερες επενδύσεις από όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται ότι οι έννοιες «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και «Επενδύσεις» είναι ασύμβατες.

Η Κυβέρνηση δημιούργησε τη γενιά που ταυτίζεται με την απόλυτη εξαθλίωση, που είναι η «Γενιά των 360 ευρώ» με 12ωρο εργασίας.

Έταξε κατώτατο μισθό 751 ευρώ και αφού δεν μπόρεσε να τον διατηρήσει ούτε στα 586 ευρώ, τον κατάντησε στα 360 ευρώ.

Δεν έχουν εκδοθεί 230.000 συντάξεις, με αποτέλεσμα να έχουμε ανθρώπους μετά από 35 και 40 χρόνια εργασίας στην «ουρά της αναμονής και της απελπισίας».

Με τη μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση της φορολογίας οι συνταξιούχοι θα χάσουν δυο συντάξεις και οι μισθωτοί δυο μισθούς.

Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος εξέδωσε μέχρι και συντάξεις 185 ευρώ, ενώ με τη νέα μείωση των επικουρικών δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Η υπόθεση στα Εθνικά Θέματα είναι ο σπινθήρας που ανάβει μικρές φωτιές. Κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξει, σίγουρα πάντως θα λειτουργήσει σαν καταλύτης το επόμενο διάστημα.

Αυτές οι ιστορικές φωτιές-εκρήξεις ποτέ δεν είναι ελεγχόμενες.

Η αγωνία αυτού του λαού για μια στιβαρή ηγεσία με όραμα και οξυγόνο είναι δεδομένη. Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει σύντομα και θα οδηγήσει τον τόπο σε κάτι θετικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις