Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Καρκίνος του μαστού: Οι «χρυσές» συμβουλές για να μείνεις υγιής
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του μαστού: Οι «χρυσές» συμβουλές για να μείνεις υγιής

Αυτές είναι οι «χρυσές» συμβουλές για να μείνει κανείς υγιής μετά τον καρκίνο του μαστού. Αν και δεν έχει βρεθεί- ακόμα- άμεση σύνδεση μεταξύ των καθημερινών συνηθειών και του καρκίνου στο στήθος, η επιβίωση και η συνέχεια μετά την ασθένεια είναι καθοριστική. «Η διάγνωση καρκίνου είναι μια πολύ λεπτή στιγμή. Σου δίνει την ευκαιρία να […]

Αυτές είναι οι «χρυσές» συμβουλές για να μείνει κανείς υγιής μετά τον καρκίνο του μαστού.

Αν και δεν έχει βρεθεί- ακόμα- άμεση σύνδεση μεταξύ των καθημερινών συνηθειών και του καρκίνου στο στήθος, η επιβίωση και η συνέχεια μετά την ασθένεια είναι καθοριστική.

«Η διάγνωση καρκίνου είναι μια πολύ λεπτή στιγμή. Σου δίνει την ευκαιρία να αλλάξεις συνήθειες και να βελτιώσεις την υγεία σου», εκφράζει η Julia Rowland, υπεύθυνη του Εθνικού Ινστιτούτου Επιζώντων από Καρκίνο.

Διαβάστε ακόμα: Προσοχή με τα αναψυκτικά διαίτης – Τι κινδύνους κρύβουν;

Αθλήσου

Η Αμερικανική Κοινωνία Καρκίνου συνιστά οι επιζώντας από καρκίνο να αθλούνται καθημερινά για 30 λεπτά το λιγότερο για 5 ή και παραπάνω ημέρες την εβδομάδα. Μάλιστα, η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, τον ύπνο, τα επίπεδα του στρες και το βάρος.

Πες όχι στο τσιγάρο

Μπορεί όντως να διαγνωσθείς με καρκίνο είτε δεν καπνίζεις είτε δεν πίνεις. Αλλά μερικές έρευνες συνδέουν τον καρκίνο του μαστού με τις χαμηλές σε ποιότητα συνήθειες, με αποτέλεσμα να επιδρά αρνητικά στην υγεία.

Κάνε συχνά checkups

Φτιάξε ένα πρόγραμμα με συχνές επισκέψεις στον γιατρό, καθώς μπορεί να εμφανίσει κανείς κάποιο σύμπτωμα μέσα σε 5 χρόνια και όχι μόνο.

Διαβάστε ακόμα: Ποιοι είναι οι χυμοί «παγίδες» στην δίαιτα;

Διασκέδασε

Η θετική αύρα και η παρέα με άτομα που προσφέρουν το γέλιο είναι απαραίτητα συστατικά για να συνεχίσει κανείς. Επιπλέον, μπορεί να ξεκινήσει νέες, διασκεδαστικές δραστηριότητες βελτιώνοντας και την καθημερινότητά του.

Καθάρισε

Η σύνδεση του καρκίνου του μαστού με περιβαλλοντικούς παράγοντες είναι μεγάλη και για αυτό οφείλει κανείς να ζει σε ένα καθαρό χώρο. Μάλιστα, ορισμένες γυναίκες που έλαβαν τη διάγνωση ότι έχουν καρκίνο άλλαξαν πολλά αντικείμενα, όπως αντί για πλαστικά αντικείμενα, χρησιμοποιούν πλέον μόνο μεταλλικά ή γυάλινα.

«Κάνε τις καλύτερες, δυνατές επιλογές για τον εαυτό σου. Ζήσε! Δεν μπορεί να τα κάνεις όλα σωστά αλλά μπορείς να κάνεις μικρά βήματα για να βελτιωθείς. Το ότι έχεις καρκίνο δε σημαίνει πως έκανες κάτι λάθος», δήλωσε στο health. com η Jeanne Rizzo, RN, υπεύθυνη του «Breast Cancer Fund».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις