Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Βόμβα” στη Βουλή: «Έδωσα 8.000 ευρώ σε διακινητή»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Βόμβα” στη Βουλή: «Έδωσα 8.000 ευρώ σε διακινητή»

Αποκάλυψη – σοκ από τον πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί. Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την τροποποίηση των διαδικασιών ασύλου, είπε πως πλήρωσε για να μεταφερθεί η σύζυγός του στην Ελλάδα. «Έδωσα 8.000 ευρώ σε διακινητή για να φέρει στην Ελλάδα την γυναίκα μου», παραδέχτηκε προσθέτοντας παράλληλα πως […]

Αποκάλυψη – σοκ από τον πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την τροποποίηση των διαδικασιών ασύλου, είπε πως πλήρωσε για να μεταφερθεί η σύζυγός του στην Ελλάδα.

«Έδωσα 8.000 ευρώ σε διακινητή για να φέρει στην Ελλάδα την γυναίκα μου», παραδέχτηκε προσθέτοντας παράλληλα πως διακινητές διαβιούν στη Μόρια και απότο σημείο εκείνουν «κάνουν τις δουλειές τους».

Ο Αφγανός πρόσφυγας, υπογράμμισε ότι έδωσε χρήματα σε διακινητή ώστε να μπορέσει να φέρει την σύζυγό του στη χώρα μας, αφού προηγουμένως -έχοντας ο ίδιος πολιτικό άσυλο από το 2004- είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα ασκώντας το δικαίωμά του για οικογενειακή επανένωση

Και πάλι όμως «δεν τα κατάφερε», ανέφερε στην Επιτροπή, παρά τη μεγάλη αναμονή και ενώ ήδη ζει εδώ και 17 χρόνια στην χώρα μας.

Ωστόσο, η αποκάλυψή του πήρε έκταση όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, έθεσε ερωτήματα ως προς τι ήταν εκείνο που τον ανάγκασε να κάνει κάτι τέτοιο γνωρίζοντας ότι προέβη σε μια παράνομη πράξη, αν είχε άλλους τρόπους επίλυσης του προσωπικού του θέματος και εάν καθ΄ όμοιον τρόπο βοηθά και άλλους αλλοδαπούς, μέσω διακινητών να έρχονται στη χώρα μας.

Hγετικό στέλεχος του ISIS θα περνούσε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα

Ο κ. Κατσίκης, διερωτήθηκε εάν έχει λάβει γνώση η εισαγγελική αρχή γι΄ αυτό και ζήτησε η αποκάλυψη αυτή να καταστεί τέτοια ώστε να λάβει γνώση η εισαγγελική αρχή και να παρέμβει.

Αποτέλεσμα η παρέμβαση του βουλευτή των ΑΝΕΛ να προκαλέσει την αντίδραση τόσο του βουλευτή της ΔΗΣΥ Θόδωρου Παπαθεοδώρου όσο και της προέδρου της αρμόδιας επιτροπής Μαρίας Θελερίτη που ξεκαθάρισαν ότι ο Γιονούς Μοχαμαντί δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στην ερώτηση και μάλιστα η πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε από τον βουλευτή τον ΑΝΕΛ να μην επιμείνει να ζητήσει απαντήσεις.

«Ας καλέσει όποιον θέλει και ας με συλλάβει. Μακάρι η υπόθεση αυτή να γίνει αφορμή για να έρθει το θέμα στην επιφάνεια», ενώ ενημέρωσε την Επιτροπή ότι στην ίδια αποκάλυψη είχε προβεί και στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μετανάστευσης στις Βρυξέλλες κι εκεί «είχε να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη αντίδραση από βουλευτή της Μαρίν Λεπεν»., ήταν η απάντησή του προς τον βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Τέλος, ο Γιονούς Μοχαμεντί εξήγησε πως αποχωρίστηκε τη γυναίκα του από το 2001 όταν βγήκε από τη φυλακή των Ταλιμπάν ενώ εκείνη ήταν έξι μηνών έγκυος. «Από το 2004 κατέθεσα αίτημα οικογενειακής επανένωσης ενώ η γυναίκα μου ήταν σε κίνδυνο», υποστήριξε προσθέτοντας πως αναγκάστηκε να καταφύγει σε διακινητή όταν το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε καθώς η σύζυγός του βρισκόταν εκτεθειμένη σε μεγάλο κίνδυνο στο Ιράν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις