Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πώς να διώξεις το… τέρας της λαιμαργίας
ΥΓΕΙΑ

Πώς να διώξεις το… τέρας της λαιμαργίας

Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, υπάρχει τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από τον μεγάλο… εχθρό και δεν είναι άλλος από τη λαιμαργία. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι πολλές υποχρεώσεις είναι δύο βασικοί λόγοι που «ωθούν» πολλούς στο να καταναλώνουν πολύ και πολύ γρήγορα το φαγητό τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και να παίρνουν βάρος […]

Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, υπάρχει τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από τον μεγάλο… εχθρό και δεν είναι άλλος από τη λαιμαργία.

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι πολλές υποχρεώσεις είναι δύο βασικοί λόγοι που «ωθούν» πολλούς στο να καταναλώνουν πολύ και πολύ γρήγορα το φαγητό τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και να παίρνουν βάρος και να μην απολαμβάνουν το φαγητό, ενώ η διαδικασία της πέψης δεν γίνεται όπως πρέπει.

Διαβάστε ακόμα

Οι τροφές για να… ξεφουσκώσεις

Ωστόσο, όπως τονίζει μια διατροφολόγος από τη μακρινή Αυστραλία, Jessica Sepel, υπάρχει τρόπος για να εξουδετερώσει κανείς το… τέρας της λαιμαργίας.

Η ίδια το αντιμετώπισε από τα 14 έτη της. Συνήθιζε να τρώει από παρόρμηση και την ίδια στιγμή έθετε αυστηρούς περιορισμούς στον εαυτό της.

Τα… μυστικά της, λοιπόν, τα οποία μοιράζεται μέσω του Instagram, έχουν ως εξής:

  • Mην περιορίζεις τον εαυτό σου για αυστηρή δίαιτα
  • Όταν τρως, να το απολαμβάνεις
  • Χρήσιμη είναι η ερώτηση στον εαυτό σου αν πραγματικά το έχεις ανάγκη
  • Κάνε μια ισορροπημένη διατροφή
  • Κάνε την καθημερινότητά σου πιο ευχάριστη καθώς το φαγητό δεν είναι η μοναδική απόλαυση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις