Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Το βιβλίο και το μέλλον του
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο και το μέλλον του

O καθηγητής Κοινωνιολογίας John B. Thompson μελετάει διεξοδικά τον χώρο των εκδόσεων και αναλύει το βιβλίο και το μέλλον του. «Οι έμποροι της κουλτούρας» είναι μια εξονυχιστική μελέτη για τον κόσμο του βιβλίου σε μια εποχή που όλα αλλάζουν. Σύμφωνα με τον John B. Thompson. η εκδοτική βιομηχανία αντιμετωπίζει σήμερα πολύ μεγάλες προκλήσεις, ίσως τις […]

O καθηγητής Κοινωνιολογίας John B. Thompson μελετάει διεξοδικά τον χώρο των εκδόσεων και αναλύει το βιβλίο και το μέλλον του.

«Οι έμποροι της κουλτούρας» είναι μια εξονυχιστική μελέτη για τον κόσμο του βιβλίου σε μια εποχή που όλα αλλάζουν.

Σύμφωνα με τον John B. Thompson. η εκδοτική βιομηχανία αντιμετωπίζει σήμερα πολύ μεγάλες προκλήσεις, ίσως τις μεγαλύτερες από την εποχή του Γουτεμβέργιου.

Η ψηφιακή μετάβαση, η συγκέντρωση των εκδόσεων σε κολοσσιαία εκδοτικά συγκροτήματα και οι ανατροπές στη λιανική πώληση αλλάζουν τα δεδομένα.

Διαβάστε ακόμα:

Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Χέρτα Μύλερ

Ο συνδυασμός παγκοσμιοποίησης, οικονομικών πιέσεων και τεχνολογικών αλλαγών υποχρεώνει τους επαγγελματίες του εκδοτικού χώρου να αναθεωρήσουν τις παραδοσιακές πρακτικές και να σχεδιάσουν το μέλλον των εκδόσεων στη νέα ψηφιακή εποχή.

«Οι έμποροι της κουλτούρας» είναι ουσιαστικά η πρώτη σε βάθος μελέτη των σύγχρονων δεδομένων στις εμπορικές εκδόσεις.

Ο συγγραφέας, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, αναλύει τη μεταμόρφωση του εκδοτικού πεδίου από τη δεκαετία του 1960 έως τις μέρες μας και καταγράφει με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα.

Εστιάζει την προσοχή του στην ιδιαίτερη δομή και δυναμική του εκδοτικού πεδίου και αναλύει το ρόλο του εκδότη, του ατζέντη και του βιβλιοπώλη.

Με τη διαύγεια και τη διορατικότητα που τον διακρίνει, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση του ψηφιακού βιβλίου και το πώς θα επηρεάσει το μέλλον των εκδοτών και των βιβλιοπωλών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις