Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / To μήνυμα του Eurogroup – Έρχεται… τρέξιμο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To μήνυμα του Eurogroup – Έρχεται… τρέξιμο

Ολοκληρώθηκε το σημερινό (27/4) Eurogroup το οποίο στέλνει το δικό του μήνυμα για την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και μετά το τέλος του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Σόφια. «Η εφαρμογή πρέπει […]

Ολοκληρώθηκε το σημερινό (27/4) Eurogroup το οποίο στέλνει το δικό του μήνυμα για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και μετά το τέλος του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Σόφια.

«Η εφαρμογή πρέπει να συνεχιστεί μετά το πρόγραμμα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό παρακολούθησης. Χρειαζόμαστε υγιείς δημοσιονομικές επιλογές γιατί αυτό είναι σημαντικό σημείο εμπιστοσύνης από τις αγορές», εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τα δύο μεγάλα «αγκάθια» για την έξοδο από το μνημόνιο

«Αυτός ο μηχανισμός δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι τέταρτο πρόγραμμα ή επέκταση του προγράμματος. Σε αυτό είμαστε όλοι σε συμφωνία ότι τέλος είναι η 21η Ιουνίου», προσέθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι στις 21 Ιουνίου θα πρέπει να υπάρξει απόφαση που θα οδηγήσει στη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι η Τρόικα θα έρθει στην Αθήνα στις 14 Μαΐου με στόχο να υπάρξει ένα staff level aggreement μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου.

«Πρέπει να επιταχύνουμε, αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνω στους Έλληνες φίλους μας. Το πρόγραμμα θα λήξει στις 20 Αυγούστου. Θα είναι η τελευταία σελίδα στην ιστορία της ευρωπαϊκής κρίσης. Ήρθαμε κοντά στο Grexit, το αποφύγαμε και χτίζουμε ένα success story για την Ελλάδα», κατέληξε ο κος Μοσκοβισί.

Πάντως, στη σημερινή συνεδρίαση δεν συζητήθηκε το θέμα του χρέους.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι «είχαμε καλά νέα από την Αθήνα τελευταία, ειδικά στο δημοσιονομικό μέτωπο. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η χώρα είχε πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 4% και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις