Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Financial Times: Γιατί η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να…αφήσει την Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Financial Times: Γιατί η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να…αφήσει την Ελλάδα

Ότι δεν είναι έτοιμη η Γερμανία να αποδεσμεύσει την Ελλάδα αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times. Το να «αφήσουν» την Ελλάδα εγκυμονεί κινδύνους για τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης, όπως σημειώνουν. «Η πιο υπερχρεωμένη χώρα της προετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο έπειτα από οκτώ χρόνια χρηματοδότησης, μια πρωτόγνωρη οικονομική κηδεμονία και μια οικονομία που υπέστη […]

Ότι δεν είναι έτοιμη η Γερμανία να αποδεσμεύσει την Ελλάδα αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Το να «αφήσουν» την Ελλάδα εγκυμονεί κινδύνους για τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης, όπως σημειώνουν. «Η πιο υπερχρεωμένη χώρα της προετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο έπειτα από οκτώ χρόνια χρηματοδότησης, μια πρωτόγνωρη οικονομική κηδεμονία και μια οικονομία που υπέστη τη χειρότερη ύφεση από κάθε άλλη χώρα στους σύγχρονους καιρούς».

Όπως γράφει η δημοσιογράφος της εφημερίδας, Mehreen Khan, σχολιάζει το εξής: «έχοντας κρατήσει την Αθήνα υπό αυστηρό έλεγχο από το 2010, πώς μπορούν οι πρωτεύουσες της Ευρωζώνης να εξασφαλίσουν ότι οι Έλληνες – οι οποίοι τους χρωστάνε πάνω από 200 δισ. ευρώ σε χρήματα φορολογουμένων – θα συνεχίσουν να τους αποπληρώνουν για τις επόμενες έξι δεκαετίες;».

Διαβάστε ακόμα

To μήνυμα του Eurogroup – Έρχεται… τρέξιμο

«Για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η απάντηση είναι μια γενναιόδωρη δόση ελάφρυνσης του χρέους για να βοηθήσει την Ελλάδα να παραμείνει σε μια υγιή οικονομική βάση και να διασφαλίσει ότι οι πιστωτές δεν θα σκληρύνουν τη στάση τους όταν θα έρθει η επόμενη κρίση. Αλλά οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης με επικεφαλής τη Γερμανία εμφανίζονται διστακτικές κι αυτό γιατί μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους θα σημάνει μικρότερη επιστροφή χρημάτων για τους φορολογούμενούς τους», συμπληρώνει.

Eπίσης, γίνεται αναφορά και στις διαφωνίες για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις