Ιστορική ημέρα για Βόρεια και Νότια Κορέα (pics + vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική ημέρα για Βόρεια και Νότια Κορέα (pics + vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Ιστορική είναι η σημερινή (27/4) ημέρα για τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα βάζοντας… τέλος στον πόλεμο. «Δεν είμαστε άνθρωποι που πρέπει να παρηγορούμε ο ένας τον άλλο… Πρέπει να ζούμε με ενότητα. Περιμέναμε πολύ καιρό αυτό για να συμβεί. Όλοι μας», εξέφρασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν (Kim Jong Un). Τόσο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης όσο […]

27.04.2018 | 14:17

Ιστορική είναι η σημερινή (27/4) ημέρα για τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα βάζοντας… τέλος στον πόλεμο.

«Δεν είμαστε άνθρωποι που πρέπει να παρηγορούμε ο ένας τον άλλο… Πρέπει να ζούμε με ενότητα. Περιμέναμε πολύ καιρό αυτό για να συμβεί. Όλοι μας», εξέφρασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν (Kim Jong Un).

Τόσο ο Βορειοκορεάτης ηγέτης όσο και ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος δεσμεύονται για μια νέα εποχή ειρήνης, στο κοινό ανακοινωθέν τους, μετά το τέλος της συνάντησής τους.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συμφώνησε με τον Μουν Τζε- Ιν (Moon Jae-in) να εργαστούν από κοινού για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας που θα βάζει και τυπικά τέλος στον πόλεμο του 1953.

Διαβάστε ακόμα

Ο Κιμ «πάτησε» νοτιοκορεάτικο χώμα μετά από 65 χρόνια! (pics – vid)

Στην κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι δύο ηγέτες, κάνουν λόγο για μια «Κορεατική χερσόνησο ελεύθερη από πυρηνικά μέσα από την πλήρη αποπυρηνικοποίηση», την ώρα που δεσμευόμενοι ότι δεν θα υπάρχει πια πόλεμος καθώς ξεκίνησε μια νέα εποχή ειρήνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, οι δυο τους είχαν μια σοβαρή και ειλικρινή συνομιλία.

Exit mobile version