«Μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ… έφαγαν από ηλικιωμένη 1.200 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ… έφαγαν από ηλικιωμένη 1.200 ευρώ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Του Πέτρου Καρσιώτη Μια ηλικιωμένη στην Κατερίνη έβαλαν στο στόχαστρο δύο… μαϊμού υπάλληλοι της ΔΕΗ και κατάφεραν σε πρώτη φάση να της αποσπάσουν 200 ευρώ για τη… βλάβη και 1000 από το πορτοφόλι. Και λέμε σε πρώτη φάση, γιατί σε… δεύτερη συνελήφθησαν πριν προλάβουν να απομακρυνθούν και πολύ μετά από περιγραφή του θύματος που τους […]

27.04.2018 | 11:58

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μια ηλικιωμένη στην Κατερίνη έβαλαν στο στόχαστρο δύο… μαϊμού υπάλληλοι της ΔΕΗ και κατάφεραν σε πρώτη φάση να της αποσπάσουν 200 ευρώ για τη… βλάβη και 1000 από το πορτοφόλι.

Και λέμε σε πρώτη φάση, γιατί σε… δεύτερη συνελήφθησαν πριν προλάβουν να απομακρυνθούν και πολύ μετά από περιγραφή του θύματος που τους είδε να μπαίνουν σε αυτοκίνητο και να εξαφανίζονται.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 58 ετών.

200 ευρώ για την… αποκατάσταση της βλάβης

Βάσει των στοιχείων της Αστυνομίας, επιβαίνοντας σε όχημα προσέγγισαν μονοκατοικία που διέμενε η 82χρονη και ο 35χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα υποτιθέμενης βλάβης, έπεισε την 82χρονη να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, για την δήθεν αποκατάσταση της βλάβης.

Διαβάστε ακόμα

Έκλεψαν και έφυγαν… κύριοι!

Άλλα 1.000 ευρώ από το πορτοφόλι του θύματος

Επίσης χωρίς να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε από τον χώρο του σπιτιού ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με το όχημα.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει τις συμβουλές της και τονίζει:

  • Επισημαίνεται ότι από Δημόσιες Υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των Διωκτικών Αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Exit mobile version