Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στα… μαχαίρια ΥΠΟΙΚ – ΝΔ για… συνεργάτη του Τσακαλώτου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα… μαχαίρια ΥΠΟΙΚ – ΝΔ για… συνεργάτη του Τσακαλώτου

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το υπουργείο Οικονομικών για συνεργάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Aφορμή στάθηκε δημοσίευμα εφημερίδας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εκδίδει σχετική ανακοίνωση. «Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, βασικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση […]

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το υπουργείο Οικονομικών για συνεργάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Aφορμή στάθηκε δημοσίευμα εφημερίδας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εκδίδει σχετική ανακοίνωση. «Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, βασικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα».

Aναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται ότι υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται κορυφαίος συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου έχει παραπεμφθεί πλέον στην Δικαιοσύνη.

Αυτό ωστόσο δεν απαλλάσσει τον Υπουργό Οικονομικών από την αυτονόητη υποχρέωσή του να δώσει άμεσα και δημοσίως απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον στενό του συνεργάτη. Τον καλούμε λοιπόν να απαντήσει ξεκάθαρα στα εξής:

1. Ο σύμβουλός του που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας, παραμένει στη θέση του ή έχει απομακρυνθεί μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες που τον αφορούν;

2. Αληθεύει ότι ο καταγγέλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει πλήρη γνώση των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών;

3. Πότε έλαβε ο κ. Τσακαλώτος γνώση της καταγγελίας για τον σύμβουλο του και πότε την διαβίβασε στην Εισαγγελία;

4. Ισχύει ότι η διαβίβαση της καταγγελίας στον Εισαγγελέα έγινε μετά την αποστολή εξωδίκου από τον καταγγέλλοντα, το οποίο ούτως ή άλλως είχε κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές;

Διαβάστε ακόμα

Φωτίου: Η ελληνική κοινωνία περιμένει το νομοσχέδιο για την αναδοχή

5. Και τέλος ο κ. Τσακαλώτος έχει προχωρήσει στον αυτονόητο πειθαρχικό έλεγχο που προφανώς πρέπει να διεξαχθεί έναντι του στενού του συνεργάτη;».

Στον αντίποδα, το ελληνικό ΥΠΟΙΚ σχολιάζει πως «διαφεύγει προφανώς της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός ότι η υπόθεση στην οποία αναφέρεται έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών».

Ειδικότερα, αναφέρεται:

«Διαφεύγει προφανώς της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας το γεγονός ότι η υπόθεση στην οποία αναφέρεται έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών από τις 14 Νοεμβρίου 2017.

Τους συνιστούμε να είναι:

α) πιο προσεκτικοί και
β) περισσότερο πρόθυμοι να απαντήσουν για τις δικές τους σχέσεις με τις offshore».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις