Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δεν θα μπορείς να αντισταθείς σε αυτά τα ντόνατς!
PLUS

Δεν θα μπορείς να αντισταθείς σε αυτά τα ντόνατς!

Όσο παχυντικά κι αν είναι τα ντόνατς, άλλο τόσο γευστικά και απολαυστικά αποδεικνύονται σε κάθε μπουκιά. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα αντιστέκεται κανείς μόλις τα δει. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Αυτό που… τρελαίνει- πέρα από τη γεύση τους- είναι η δυνατότητα να κάνεις όποιον συνδυασμό θες! Ένας από αυτούς […]

Όσο παχυντικά κι αν είναι τα ντόνατς, άλλο τόσο γευστικά και απολαυστικά αποδεικνύονται σε κάθε μπουκιά.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα αντιστέκεται κανείς μόλις τα δει. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων.

Αυτό που… τρελαίνει- πέρα από τη γεύση τους- είναι η δυνατότητα να κάνεις όποιον συνδυασμό θες! Ένας από αυτούς είναι και τα καραμελωμένα ντόνατς με maple syrup.

Υλικά

Για τη ζύμη 

  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας maple syrup
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας βουτυρόγαλα

Διαβάστε ακόμα

Δε θα μείνει ούτε… ψίχουλο!

Για το γλάσο

  • 2 κουταλιές σούπας maple syrup
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • καφέ χρώμα τροφίμων
  • πεκάν για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σ’ ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το maple syrup, το αυγό και εκχύλισμα βανίλιας.
  • Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε μέσα και τα ξηρά συστατικά κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε τη ζύμη μας σε ειδικά φορμάκια για ντόνατς.
  • Ψήνουμε για 7-10 λεπτά στους 180-200 βαθμούς στον φούρνο.
  • Περνάμε τα ντόνατς με λίγο maple syrup και αφήνουμε στην άκρη.
  • Για να φτιάξουμε το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Περνάμε με το γλάσο κάθε ντόνατ κι αφήνουμε στην άκρη.
  • Πασπαλίζουμε με τα πεκάν κι απολαμβάνουμε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις