Στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Από χθες το απόγευμα βρίσκεται ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον Μαργαρίτη Σχοινά. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει δεκτός από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για μια κατ’ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, μια ημέρα πριν το Eurogroup όπου […]

26.04.2018 | 07:40

Από χθες το απόγευμα βρίσκεται ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει δεκτός από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για μια κατ’ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, μια ημέρα πριν το Eurogroup όπου θα παρουσιαστεί το ελληνικής ιδιοκτησίας ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, ο Γιούνκερ πρόκειται να στείλει μήνυμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Παραίτηση «βόμβα» στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό

Στο επίκεντρο θα βρεθεί  η πορεία των τελικών διαπραγματεύσεων για την τέταρτη αξιολόγηση που θα “κλείσει” και το πρόγραμμα, η ανάγκη υλοποίησης των δεσμεύσεων των εταίρων για τη βιωσιμότητα του χρέους στη βάση της απόφασης του Eurogroup του Ιουλίου του 2017 καθώς και η μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας.

Πέραν της οικονομίας, επί τάπητος θα τεθούν και ζητήματα των περιφερειακών εξελίξεων των ευρωτουρκικών σχέσεων καθώς και του προσφυγικού.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ξεκινήσει στις 10:50 και μετά την ολοκλήρωσή της οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

 

Exit mobile version