Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / 5 λόγοι για να τρως βρώμη κάθε μέρα
ΥΓΕΙΑ

5 λόγοι για να τρως βρώμη κάθε μέρα

Οι νιφάδες βρώμης παρέχουν στο σώμα σας πολλές βιταμίνες, σας δίνουν τη δύναμη που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε την ημέρα και ικανοποιούν την όρεξή σας. Ρίξτε μια ματιά στα οφέλη που προσφέρει στο σώμα σας εάν καταναλώνετε βρώμη κάθε πρωί: Η βρώμη μειώνει τη χοληστερόλη σας Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι […]

Οι νιφάδες βρώμης παρέχουν στο σώμα σας πολλές βιταμίνες, σας δίνουν τη δύναμη που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε την ημέρα και ικανοποιούν την όρεξή σας.

Ρίξτε μια ματιά στα οφέλη που προσφέρει στο σώμα σας εάν καταναλώνετε βρώμη κάθε πρωί:

Η βρώμη μειώνει τη χοληστερόλη σας

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα με τα επίπεδα της χοληστερόλης. Αυτό το πρόβλημα υγείας δεν συνοδεύεται από συμπτώματα και συχνά προκαλείται από την ποσότητα των λιπαρών που καταναλώνουμε καθημερινά.

Η βρώμη μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, επειδή περιέχουν ένα είδος ινών που ονομάζεται βήτα-γλυκάνη.

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς σας

Οι διαλυτές ίνες που υπάρχουν στη βρώμη μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων. Η ημερήσια πρόσληψη αυτής της θρεπτικής ουσίας πρέπει να είναι από 6 έως 8 γραμμάρια.

Μισό φλιτζάνι βρώμης παρέχει 2 γραμμάρια διαλυτής ίνας. Έτσι, θα πάρετε ένα τρίτο ή ένα τέταρτο της ημερήσιας δόσης αυτής της θρεπτικής ουσίας μόνο με την κατανάλωση βρώμης για πρωινό.

Απλές συμβουλές για την ενίσχυση του μεταβολισμού

Η βρώμη δημιουργεί αίσθημα κορεσμού

Το σύνηθες φαινόμενο όπου πεινάμε κατά τη διάρκεια της μέρας, λίγο πριν το μεσημέρι, συμβαίνει επειδή δεν τρώμε ένα χορταστικό και επαρκές πρωινό.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να φάτε πολύ μεγάλη ποσότητα νωρίς το πρωί, αλλά μπορείτε απλώς να καταναλώσετε λίγες κουταλιές της βρώμης.

Αυτός ο θρεπτικός κόκκος δημητριακών έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει την όρεξή σας και να αποτρέψει την υπερκατανάλωση φαγητού που δημιουργείται από το άγχος και την πλήξη.

Είναι μια πηγή αντιοξειδωτικών

Οι ελεύθερες ρίζες που συσσωρεύονται στο σώμα προκαλούν πολλές ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Χάρη στις ιδιότητες πολλών συστατικών που βρίσκονται στη βρώμη, μπορείτε να εξουδετερώσετε τις ελεύθερες ρίζες και να ανακτήσετε την υγεία σας.

Μειώνουν τη φλεγμονή, αυξάνουν την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου και τον έλεγχο της κυτταρικής διαίρεσης (ειδικά στο παχύ έντερο).

Η βρώμη παρέχει πολλή ενέργεια

Αν δυσκολεύεστε να αρχίσετε να εργάζεστε και να κάνετε τα πάντα το πρωί, θα πρέπει να τρώτε λίγη ποσότητα βρώμης.

Είναι μια καλή επιλογή επειδή η βρώμη περιέχει απλούς υδατάνθρακες που μετατρέπονται σε γλυκόζη και ακολούθως σε ενέργεια. Γι’ αυτό το λόγο, είναι ένα βασικό φαγητό για το πρωινό.

Αφού καταναλώσετε αυτό το δημητριακό, θα αισθανθείτε πιο προσεκτικοί και γεμάτοι ενέργεια, κάτι που θα σας βοηθήσει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την ημέρα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις