Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Κόκκινο… πανί η καφεΐνη στην εγκυμοσύνη
ΥΓΕΙΑ

Κόκκινο… πανί η καφεΐνη στην εγκυμοσύνη

Οι εγκυμονούσες που καταναλώνουν καφεΐνη όσο κυοφορούν είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν υπέρβαρα παιδιά.  Σύμφωνα με το mirror.co. uk, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που εκτίθενται σε πολύ υψηλά επίπεδα καφεΐνης μπορούν να ζυγίζουν 480γρ. παραπάνω στην ηλικία των 8 ετών σε σύγκριση με τα παιδιά που εκτίθενται σε χαμηλά επίπεδα καφεΐνης. Διαβάστε ακόμα Τα 11 συμπτώματα της […]

Οι εγκυμονούσες που καταναλώνουν καφεΐνη όσο κυοφορούν είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν υπέρβαρα παιδιά. 

Σύμφωνα με το mirror.co. uk, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που εκτίθενται σε πολύ υψηλά επίπεδα καφεΐνης μπορούν να ζυγίζουν 480γρ. παραπάνω στην ηλικία των 8 ετών σε σύγκριση με τα παιδιά που εκτίθενται σε χαμηλά επίπεδα καφεΐνης.

Διαβάστε ακόμα

Τα 11 συμπτώματα της κατάθλιψης σε παιδιά και εφήβους

Καλό είναι λοιπόν να μειώσουν την κατανάλωση καφεΐνης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δίχως να ξεπερνούν τα 200mg, όπως υποστηρίζει το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Μια κούπα στιγμιαίου καφέ περιέχει κατά μέσο όρο 100mg καφεΐνης ενώ μια κούπα τσαγιού έχει 75mg. Ο καφές φίλτρου έχει υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης με μια μεσαία κούπα να περιέχει περίπου 140mg.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η προγεννητική έκθεση σε οποιαδήποτε ποσότητα καφεΐνης σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο το παιδί να είναι υπέρβαρο σε ηλικία τριών και πέντε ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις