Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Μπενάκη για τρεις μέρες
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Μπενάκη για τρεις μέρες

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα τμήματα του παρέχει στο κοινό το Μουσείο Μπενάκη για τρεις μέρες, μέχρι και την Παρασκευή 27/4. Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη, εκφράζοντας τη βαθύτατή της θλίψη για το θάνατο του εξαίρετου μέλους της και επί σειρά ετών Διευθυντή του Ιδρύματος Άγγελου Δεληβορριά, αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν είσοδο στις μόνιμες […]

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα τμήματα του παρέχει στο κοινό το Μουσείο Μπενάκη για τρεις μέρες, μέχρι και την Παρασκευή 27/4.

Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη, εκφράζοντας τη βαθύτατή της θλίψη για το θάνατο του εξαίρετου μέλους της και επί σειρά ετών Διευθυντή του Ιδρύματος Άγγελου Δεληβορριά, αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν είσοδο στις μόνιμες συλλογές.

Όμως η ελεύθερη είσοδος περιλαμβάνει και τις περιοδικές εκθέσεις σε όλα τα κτήρια του Μουσείου, από σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου και μέχρι την ημέρα της κηδείας του, την Παρασκευή 27 Απριλίου.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου όλα τα κτήρια του Μουσείου θα παραμείνουν κλειστά από τη 1:30 μ.μ. έως τις 3:30 μ.μ.

«Το Αίμα» στο Θέατρο Altera Pars

Ο ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς, κορυφαίος κλασικός αρχαιολόγος, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί 41 χρόνια διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο εκλιπών είχε εισαχθεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο από τη Μεγάλη Πέμπτη με πνευμονολογικά προβλήματα, ενώ υποβλήθηκε και σε επέμβαση στην καρδιά. Παρέμεινε δε για πολλές μέρες στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Η κηδεία του Αγγελου Δεληβορριά θα γίνει δημοσία δαπάνη την Παρασκευή 27/4 στις 14.00 από το Α΄ Νεκροταφείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις