Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Πόλεμος” στον ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Πόλεμος” στον ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Πυρετός στην κυβέρνηση προκαλεί το ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Οι βουλευτές που διαφωνούν επιμένουν στην κατάργηση της διάταξης και μάλιστα κατέθεσαν τις έντονες διαφωνίες τους στη συνεδρίαση του Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου. Μάλιστα έστειλαν και επιστολή στις κυρίες Φωτίου και Αχτσιόγλου την […]

Πυρετός στην κυβέρνηση προκαλεί το ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι βουλευτές που διαφωνούν επιμένουν στην κατάργηση της διάταξης και μάλιστα κατέθεσαν τις έντονες διαφωνίες τους στη συνεδρίαση του Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου.

Μάλιστα έστειλαν και επιστολή στις κυρίες Φωτίου και Αχτσιόγλου την οποία παρέδωσε η βουλευτής Πειραιά Γεωργία Γεννιά και την οποία υπογράφουν και οι βουλευτές Καραγιάννης και Ντζιμάνης.

Από την πλευρά τους οι διαφωνούντες βουλευτές υποστηρίζουν πως η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα ώριμη για ένα τέτοιο βήμα, ενώ άλλοι επικαλέστηκαν και ιατρικούς όρους.

Ποιοι βουλευτές διαφωνούν 

Μπορεί ο κατάλογος με τους βουλευτές που διαφωνούν με την υιοθεσία τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια να μειώθηκε από τους 10 στους 7, ωστόσο ο αριθμός παραμένει μεγάλος και προκαλεί προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για τους βουλευτές:
Γεωργία Γεννιά, Γιάννης Καραγιάννης, Γιώργος Ντζιμάνης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Δημήτρης Βέττας, Γιώργος Ουρσουζίδης, Πέτρος Κωνσταντινέας.

Τι λένε στην επιστολή τους οι διαφωνούντες

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η κοινωνία είναι ανέτοιμη για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και διερωτούνται:

«Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη. Γιατί επιδιώκουμε να πάμε κόντρα; Ειδικά αυτήν τη στιγμή;». Ταυτόχρονα, επικαλούνται «πιθανές αντιδράσεις του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου απέναντι σε αυτό το παιδί που μεγαλώνει σε ανάδοχους ομόφυλους γονείς».

«Εντελώς παράλογη η διάκριση μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων για την αναδοχή»

«Αναλογίζεστε τον πιθανό χλευασμό και τον εκφοβισμό μιας κοινωνίας ανέτοιμης να αποδεχτεί αυτό το θεσμό; (…) Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού αυτού.

Διότι οι αρνητικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, όχι επειδή τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ακατάλληλα-κάθε άλλο, η ικανότητα ορίζεται και εξαρτάται από την ποιότητα του κάθε ατόμου, ξεκάθαρα- αλλά εξαιτίας της αντίδρασης του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Καραγιάννης κατά διαφωνούντων

Το ρόλο της υπεράσπισης της κυβερνητικής τοποθέτησης επί του θέματος, αλλά και της… επίθεσης κατά των διαφωνούντων βουλευτών ανέλαβαν ο βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος με ανάρτησή του στο facebook κάλεσε όσους διαφωνούν να παραιτηθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα και να πάνε στον πολιτικό χώρο όπου ανήκουν, ενώ οι νεολαίοι μίλησαν για σκοταδισμό!

Να παραιτηθείτε και να πάτε σε άλλο κόμμα

«Ενημερωτικά το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο μιας άλλης πολιτικής παράταξης”, γράφει ο κ. Καραγιαννίδης στο Facebook και αναφέρει “εάν δε συμφωνείτε με την “πολιτική απόφαση του ιδρυτικού του συνεδρίου μπορείτε να παραιτηθείτε και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε άλλα πολιτικά κόμματα που είναι πιο κοντά στις δεξιές και συντηρητικές θέσεις σας”.

Μάλιστα, με άλλη ανάρτηση γράφει: “Αν για κάτι μπορούμε να κάνουμε κριτική στο επίπεδο των δικαιωμάτων είναι γιατί δεν είναι τοσο προωθημένες οι πρωτοβουλίες μας όσο θα έπρεπε να είναι. Να πάει λοιπόν αφού παραιτηθεί από την βουλευτική έδρα ο καθένας/μια στο πολιτικό χώρο που τον αντιπροσωπεύει αντί να κάθεται εκεί που νιώθει άσχημα και θεωρεί ότι γκρεμίζεται ο συντηρητικός του κόσμος.

Κι εκεί να διεκδικήσει να καταργηθούν όλα όσα θεωρεί ότι τον/την προσβάλουν». Αυτή ήταν η ανάρτηση στο facebook του Χρήστου Καραγιαννίδη.

Παραστατίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Έχουμε άλλα, τόσο σοβαρά ζητήματα

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε βήμα πίσω στο σκοταδισμό

Μετά τις αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ζητούν την τροποποίηση της συγκεκριμένης διάταξης, σειρά στη διαμάχη παίρνει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υποδεικνύοντας τους ότι δεσμεύονται από τις συνεδριακές αποφάσεις και «δεν νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογές τους πελατείες».

Το σχόλιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιρρήσεις που διατυπώνουν κυβερνητικοί βουλευτές έχει ως εξής: 

«Το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα ζητήματα της αναδοχής και της υιοθεσίας αποτελεί μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις Συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, δε νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες. Στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις