Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Τι αλλάζει με τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Τι αλλάζει με τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Αλλαγές στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν προκηρυχθεί από τις 10 μ.μ. απόψε, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ. Η ψήφιση του νόμου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα καθιστά άκαρπες τις κινητοποιήσεις και κάνουν ένα βήμα πίσω οι εργαζόμενοι. Σε ανακοίνωσή […]

Αλλαγές στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν προκηρυχθεί από τις 10 μ.μ. απόψε, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ.

Η ψήφιση του νόμου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα καθιστά άκαρπες τις κινητοποιήσεις και κάνουν ένα βήμα πίσω οι εργαζόμενοι.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι η κυβέρνηση μπορεί να κέρδισε τη μάχη στο κοινοβούλιο αλλά θα χάσει τον πόλεμο στην κοινωνία.

Ενώ επαναλαμβάνει πως οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και οι τοπικές κοινωνίες, δεν θα παραδώσουν τα κλειδιά των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων στους επενδυτές.

Αλαλούμ στο κέντρο: Πέταξαν λιγνίτη – Συνθήματα και… κρεμάλες (pics)

Το πρωί της Τετάρτης 25/4 οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Έξω από τη Βουλή, οι διαδηλωτές πέταξαν σακούλες με λιγνίτη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ απομακρύνθηκαν οι Εύζωνες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, με την -πλέον ψηφισμένη- νομοθετική ρύθμιση η ΔΕΗ οδηγείται σε μη βιωσιμότητα και η αρνητική επίπτωση στην ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια για την χώρα καθώς και στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία θα είναι τεράστια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις