Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυστηρό μήνυμα Πάιατ προς Τουρκία (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρό μήνυμα Πάιατ προς Τουρκία (vid)

Στα ελληνοτουρκικά ζητήματα αναφέρθηκε ο Πάιατ και έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία. Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ τόνισε πως πρέπει να λυθεί άμεσα το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο κ. Πάιατ ερωτήθηκε από το Arcadia Portal, αν ο ίδιος εκτιμά ότι τα πράγματα με τη γείτονα χώρα θα κλιμακωθούν περαιτέρω και απάντησε […]

Στα ελληνοτουρκικά ζητήματα αναφέρθηκε ο Πάιατ και έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ τόνισε πως πρέπει να λυθεί άμεσα το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο κ. Πάιατ ερωτήθηκε από το Arcadia Portal, αν ο ίδιος εκτιμά ότι τα πράγματα με τη γείτονα χώρα θα κλιμακωθούν περαιτέρω και απάντησε ότι:

«Δεν έχω την κρυστάλλινη σφαίρα, όπως απαντώ συχνά. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι υποστηρίζουμε δυνατά την προσέγγιση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να βρει βάσεις για διάλογο. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών για την Ελλάδα»

Και συνέχισε επισημαίνοντας πως «Ελπίζουμε ότι οι δύο αυτοί Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν γρήγορα σπίτι».

Τρίτο «όχι» στην έκδοση των δύο στρατιωτικών

Οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη έγιναν πριν την ενημέρωση ότι το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την τρίτη αίτηση αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, από την Τρίπολη και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου παραβρέθηκε για να απευθύνει ομιλία.

Λειτουργεί όμως σαν απάντηση στο τρίτο «όχι» από την τουρκική δικαιοσύνη για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις