Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αλαλούμ στο κέντρο: Πέταξαν λιγνίτη – Συνθήματα και… κρεμάλες (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ στο κέντρο: Πέταξαν λιγνίτη – Συνθήματα και… κρεμάλες (pics)

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς σήμερα (25/4) πραγματοποιούνται τρεις πορείες. Έχει ξεκινήσει η πορεία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης. Έξω από τη Βουλή, οι διαδηλωτές πέταξαν σακούλες με λιγνίτη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ απομακρύνθηκαν οι Εύζωνες. Διαβάστε ακόμα […]

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς σήμερα (25/4) πραγματοποιούνται τρεις πορείες.

Έχει ξεκινήσει η πορεία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης.

Έξω από τη Βουλή, οι διαδηλωτές πέταξαν σακούλες με λιγνίτη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ απομακρύνθηκαν οι Εύζωνες.

Διαβάστε ακόμα

«Είμαι αθώος», λέει το «Λίπος» – «Να ψάξουν καλύτερα»

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση η ΔΕΗ οδηγείται σε μη βιωσιμότητα και η αρνητική επίπτωση στην ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια για την χώρα καθώς και στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία θα είναι τεράστια.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημειώνει ακόμα ότι το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή περιέχει πλήθος ασαφών περιγραφών για την ιδιοκτησία εγκαταστάσεων, εδαφών, εξοπλισμού και τονίζουν με έμφαση ότι η… «φροντίδα του Υπουργείου για την εξασφάλιση της λειτουργίας των υπό πώληση Μονάδων και των συμφερόντων των αγοραστών γίνεται κραυγαλέα».

Για αυτό η ΓΕΝΟΠ ζητά- μεταξύ άλλων- την ακύρωση του σχεδίου πώλησης και επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο.

Διαβάστε ακόμα

H απόφαση για την 22χρονη που πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο

«Κομφούζιο» στο κέντρο

Πρώτοι τον «χορό» άνοιξαν οι συνταξιούχοι οι οποίοι συναντήθηκαν στις 10:00 στην πλατεία Κοτζιά και επόμενοι ήταν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξεκινώντας στις 10:30, έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας τους στην οδό Χαλκοκονδύλη, την ώρα που κορυφώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Παράλληλα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν και αυτοί στις 10:30 με σκοπό να διαμαρτυρηθούν, έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους.

Να σημειωθεί πως θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις