Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα πρόβατα «προκαλούν» σκλήρυνση κατά πλάκας!
ΥΓΕΙΑ

Τα πρόβατα «προκαλούν» σκλήρυνση κατά πλάκας!

Πρόσφατη έρευνα δείχνει οι μισοί (43%) από τους συμμετέχοντες έχουν μολυνθεί κάποια στιγμή στη ζωή τους από την τοξίνη παράγεται στο έντερο των προβάτων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης από το Πανεπιστήμιο του Exeter, οι μισοί από τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που μελετούσαν, έχουν μολυνθεί κάποια στιγμή στη ζωή τους από την τοξίνη «έψιλον», όπως […]

Πρόσφατη έρευνα δείχνει οι μισοί (43%) από τους συμμετέχοντες έχουν μολυνθεί κάποια στιγμή στη ζωή τους από την τοξίνη παράγεται στο έντερο των προβάτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης από το Πανεπιστήμιο του Exeter, οι μισοί από τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που μελετούσαν, έχουν μολυνθεί κάποια στιγμή στη ζωή τους από την τοξίνη «έψιλον», όπως γράφει η Sunday Telegraph.

Πρόκειται για τοξίνη που παράγεται στο έντερο των προβάτων από το βακτήριο Clostridium Perfringens και μπορεί επίσης να βρεθεί στο έδαφος.

Διαβάστε ακόμα

Πώς θα «θωρακίσεις» τον οργανισμό σου με σελήνιο

«Η έρευνά μας δείχνει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της τοξίνης “έψιλον” και της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Οι αιτίες των σκλήρυνσης κατά πλάκας δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητές», δήλωσε ο καθηγητής Ρικ Τίτμπολ από το Πανεπιστήμιο του Exeter.

«Αν αποδειχθεί η σχέση μεταξύ της τοξίνης έψιλον και της MS, τότε αυτό υποδηλώνει ότι ο εμβολιασμός θα ήταν μια αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψή της ή για την αντιμετώπισή της στα αρχικά στάδια της νόσου. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι, αν και είναι γνωστό ότι η τοξίνη έψιλον είναι πολύ ισχυρή, δεν έχει αναπτυχθεί ποτέ ανθρώπινο εμβόλιο».

Στόχος τους να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στην απάντηση και τη λύση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις