Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα μεγάλα οφέλη της μεταμόσχευσης πέους
ΥΓΕΙΑ

Τα μεγάλα οφέλη της μεταμόσχευσης πέους

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση πέους και όσχεου στο νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς, σε στρατιωτικό που τραυματίστηκε στο Αφγανιστάν. Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς, η επέμβαση, η οποία έγινε στις 26 Μαρτίου, είχε διάρκεια 14 ωρών. Εννιά πλαστικοί χειρουργοί και δύο ουρολόγοι συμμετείχαν στην επέμβαση. «Ελπίζουμε ότι αυτή η μεταμόσχευση θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η σεξουαλική και […]

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση πέους και όσχεου στο νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς, σε στρατιωτικό που τραυματίστηκε στο Αφγανιστάν.

Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς, η επέμβαση, η οποία έγινε στις 26 Μαρτίου, είχε διάρκεια 14 ωρών. Εννιά πλαστικοί χειρουργοί και δύο ουρολόγοι συμμετείχαν στην επέμβαση.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η μεταμόσχευση θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η σεξουαλική και ουροποιητική λειτουργία του νεαρού ασθενούς», δήλωσαν, τονίζοντας πως αυτά είναι τα μεγάλα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης.

Διαβάστε ακόμα

Μην φοβάστε τα ακτινίδια!

Το πέος, το όσχεο (χωρίς τους όρχεις) και ένα μέρος του κοιλιακού τοιχώματος προέρχονταν από πτωματικό δότη.

Ο ασθενής ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Είναι ένας τραυματισμός που δεν μπορείς να τον δεχτείς εύκολα. Όταν ξύπνησα (μετά την επέμβαση) αισθάνθηκα επιτέλους πιο φυσιολογικός», εξέφρασε ο ίδιος.

Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο τραυματίστηκε δεν διευκρινίστηκε από το νοσοκομείο. Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο έγινε στην Κίνα το 2006.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις