Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / PLUS / 2 αποτελεσματικοί τρόποι να πείτε αντίο στις μύγες
PLUS

2 αποτελεσματικοί τρόποι να πείτε αντίο στις μύγες

Υπάρχουν 2 οικονομικοί και φυσικοί τρόποι για να  ξεφορτωθείτε τις μύγες χωρίς καν να χρειαστεί να πάρετε στα χέρια σας τη μυγοσκοτώστρα. Ας πιουν… ξίδι Το λευκό ξίδι έχει τη μοναδική ιδιότητα να απωθεί τις μύγες με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Για να τις κρατήσετε, λοιπόν, μακριά από εσάς και το σπίτι σας, δεν έχετε […]

Υπάρχουν 2 οικονομικοί και φυσικοί τρόποι για να  ξεφορτωθείτε τις μύγες χωρίς καν να χρειαστεί να πάρετε στα χέρια σας τη μυγοσκοτώστρα.

Ας πιουν… ξίδι

Το λευκό ξίδι έχει τη μοναδική ιδιότητα να απωθεί τις μύγες με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Για να τις κρατήσετε, λοιπόν, μακριά από εσάς και το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μερικά μπολ με ξίδι και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι.

Εξαφανίστε τα άλατα στο σπίτι με μια εφημερίδα

Αν το λευκό ξίδι σημειώνει απουσία από τα ράφια του σούπερ μάρκετ ή από το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε το μηλόξυδο: αφαιρέστε το καπάκι από τη συσκευασία του, καλύψτε το με λίγη πλαστική μεμβράνη και στερεώστε την με ένα πλαστικό λαστιχάκι.

Στη συνέχεια, ανοίξτε μια τρύπα στην επιφάνειά της μεμβράνης. Για ποιο λόγο; Σε αντίθεση με το λευκό ξίδι, οι μύγες δε μπορούν να αντισταθούν στη μυρωδιά του μηλόξυδου: έτσι θα μπαίνουν στο μπουκάλι αλλά θα παραμένουν παγιδευμένες μέσα σε αυτό.

Έχετε γάλα;

Όχι, δε θα σας ζητήσουμε να φτιάξετε κρέμα για τις μύγες που πετούν απειλητικά πάνω από το φαγητό και τα φρούτα σας. Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο γάλα, ζάχαρη και πιπέρι κι αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο: οι μύγες θα κατακλύσουν το πιάτο αλλά σύντομα, θα βρουν (απολαυστικό) τέλος, βουλιάζοντας σε αυτό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις