Αθήνα

°C

Τρίτη

18

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμπλοκή με τις γαλλικές φρεγάτες
ΚΟΣΜΟΣ

Εμπλοκή με τις γαλλικές φρεγάτες

Εμπλοκή στην επινοικίαση των δύο γαλλικών φρεγατών Fremm και στον εκσυγχρονισμός των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Η ανακοίνωση από το Μαξίμου, μετά την τετράωρη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, δεν έκανε λόγο για οριστική συμφωνία. Όσον αφορά τις γαλλικές φρεγάτες, φαίνεται πως τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ’ όσο περιμέναμε. Στη Γαλλία επισημαίνουν ότι το θέμα της επινοικίασης των φρεγατών […]

Εμπλοκή στην επινοικίαση των δύο γαλλικών φρεγατών Fremm και στον εκσυγχρονισμός των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Η ανακοίνωση από το Μαξίμου, μετά την τετράωρη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, δεν έκανε λόγο για οριστική συμφωνία.

Όσον αφορά τις γαλλικές φρεγάτες, φαίνεται πως τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ’ όσο περιμέναμε.

Στη Γαλλία επισημαίνουν ότι το θέμα της επινοικίασης των φρεγατών στην Ελλάδα δεν είναι απλό και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro γράφει ότι «δεν υπάρχει η δυνατότητα “παραχώρησης” πλοίων στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό».

ΚΥΣΕΑ: Σιγή ιχθύος για τις γαλλικές φρεγάτες

Στο ίδιο μήκος κύματος και η La Τribune που κάνει λόγω για παρανοήσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Η εφημερίδα γράφει πως «η Ελλάδα ανακοινώνει ότι θα νοικιάσει αυτό το καλοκαίρι για πέντε χρόνια δύο φρεγάτες από τη Γαλλία».

Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι «δεν υπάρχει είδηση αν και φυσικά είμαστε διαθέσιμοι στους Έλληνες φίλους μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο στενά». Διευκρινίζεται ότι η Γαλλία δεν έχει αναλάβει δέσμευση χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Ειδικά επειδή το Πολεμικό Ναυτικό δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να δανείσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις