Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το απίστευτο… κέρασμα του πάπα Φραγκίσκου για τη γιορτή του
ΚΟΣΜΟΣ

Το απίστευτο… κέρασμα του πάπα Φραγκίσκου για τη γιορτή του

Ο πάπας Φραγκίσκος γιόρτασε την ονομαστική του εορτή μοιράζοντας παγωτά σε 3.000 φτωχούς. Το κοσμικό όνομά του είναι Χόρχε Μπεργκόλιο και γιορτάζει σήμερα (23/4), ημέρα του Αγίου Γεωργίου. «Ο Άγιος Πατέρας θέλει να γιορτάσει αυτή την ημέρα μαζί με αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και τους άστεγους της Ρώμης», εξηγεί η Αγία Έδρα σε ανακοίνωσή […]

Ο πάπας Φραγκίσκος γιόρτασε την ονομαστική του εορτή μοιράζοντας παγωτά σε 3.000 φτωχούς.

Το κοσμικό όνομά του είναι Χόρχε Μπεργκόλιο και γιορτάζει σήμερα (23/4), ημέρα του Αγίου Γεωργίου. «Ο Άγιος Πατέρας θέλει να γιορτάσει αυτή την ημέρα μαζί με αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και τους άστεγους της Ρώμης», εξηγεί η Αγία Έδρα σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε ακόμα

Γιορτή για τη μισή Ελλάδα – Έξι άγνωστες πληροφορίες

Λόγω της ζέστης που επικρατεί, τα παγωτά αναμένεται να προσφερθούν στους ανθρώπους «που γίνονται καθημερινά δεκτοί στα λαϊκά συσσίτια, στις εστίες και τις δομές της πρωτεύουσας, τις οποίες διαχειρίζεται σε μεγάλο μέρος η Caritas», όπως διευκρίνισε το Βατικανό.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει μια τέτοια κίνηση! Την ημέρα των 78ων γενεθλίων του, τον Δεκέμβριο 2014, είχε βάλει να διανείμουν εκατοντάδες υπνόσακους στους άστεγους της Ρώμης. Τα επόμενα χρόνια, είχε στείλει τούρτες στα λαϊκά συσσίτια ή άλλα δώρα σε κέντρα υποδοχής μεταναστών.

Ο πάπας θέσπισε επίσης μια «Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών» που θα γιορτάζεται γενικά την 3η Κυριακή του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις