Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αποκαλύψεις για την πτώση του Mirage – Το έγγραφο… φωτιά (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για την πτώση του Mirage – Το έγγραφο… φωτιά (pics)

Νέα στοιχεία «βλέπουν» το… φως της δημοσιότητας όσο αφορά στην πτώση του Mirage 2000 με θύμα τον άτυχο Γιώργο Μπαλταδώρο. Πολλοί μίλησαν για ανθρώπινο παράγοντα στον οποίο τελικά αποδίδεται το εν λόγω συμβάν. Στην περίπτωση του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου είναι εξαιρετικά πιθανό να βρισκόμαστε σε μια τέτοια περίπτωση που δεν βαραίνει όμως τον χειριστή. Σύμφωνα με […]

Νέα στοιχεία «βλέπουν» το… φως της δημοσιότητας όσο αφορά στην πτώση του Mirage 2000 με θύμα τον άτυχο Γιώργο Μπαλταδώρο.

Πολλοί μίλησαν για ανθρώπινο παράγοντα στον οποίο τελικά αποδίδεται το εν λόγω συμβάν. Στην περίπτωση του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου είναι εξαιρετικά πιθανό να βρισκόμαστε σε μια τέτοια περίπτωση που δεν βαραίνει όμως τον χειριστή.

Σύμφωνα με το militaire. gr, υπάρχει ένα έγγραφο– δεν είναι απόρρητο, δεν είναι μυστικό- το οποίο εντοπίστηκε από άνθρωπο που γνωρίζει καλά τα αεροπορικά θέματα κι έχει ασχοληθεί με διερευνήσεις αεροπορικών ατυχημάτων.

Διαβάστε ακόμα

Οι νεαροί που ύψωσαν την ελληνική σημαία απαντούν: «Για τον Μπαλταδώρο» (vid)

Εκεί διαπίστωσε το πρώτο λάθος, που αν δεν υπήρχε, το Mirage 2000-5 του Γιώργου Μπαλταδώρου, δεν θα είχε πέσει!

Ο ραδιοφάρος της Σκύρου λοιπόν που θα έδινε την απαραίτητη βοήθεια κατά τη προσέγγιση του Σμηναγού στο αεροδρόμιο, ήταν εκτός λειτουργίας.

Ειδικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή, όπου η ορατότητα ήταν προβληματική, η λειτουργία του ραδιοφάρου ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Όπως προκύπτει από το έγγραφο υπάρχουν κι άλλες ελλείψεις στο αεροδρόμιο, αν και- στο συγκεκριμένο συμβάν- δεν έπαιξαν ρόλο.

Το εν λόγω θέμα λοιπόν θα απασχολήσει ασφαλώς την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συντάξει το πόρισμα για τη συντριβή του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις