Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γίνε… ο μερακλής της κρέπας με αυτή τη συνταγή
PLUS

Γίνε… ο μερακλής της κρέπας με αυτή τη συνταγή

Αυτή είναι η λαχταριστή συνταγή για κρέπες με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος. Η κρέπα είναι ιδανική γιατί μπορεί- με τα κατάλληλα υλικά- να γίνει και για πρωινό και για μεσημεριανό και για βραδινό. Επίσης μπορεί να είναι είτε αλμυρή είτε γλυκιά και η εν λόγω συνταγή, όπως φαίνεται και στο newside. gr, θα εντυπωσιάσει τους […]

Αυτή είναι η λαχταριστή συνταγή για κρέπες με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος.

Η κρέπα είναι ιδανική γιατί μπορεί- με τα κατάλληλα υλικά- να γίνει και για πρωινό και για μεσημεριανό και για βραδινό.

Επίσης μπορεί να είναι είτε αλμυρή είτε γλυκιά και η εν λόγω συνταγή, όπως φαίνεται και στο newside. gr, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου αλλά και εσένα τον ίδιο!

Διαβάστε ακόμα

Αναποδογυριστή… μηλόπιτα για να γλείφεστε

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τις κρέπες

  • 4 μεγάλα αβγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 6-7 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγη κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
  • 600 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνι
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια

Εκτέλεση

Για τις κρέπες

  • Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
  • Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
  • Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
  • Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
  • Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.

Για τη γέμιση

  • Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.
  • Στη συνέχεια αφού έχουν ετοιμαστεί οι κρέπες, τις γεμίζετε με τυρί κασέρι τριμμένο, ζαμπόν σε φέτες, μανιτάρια και τυλίγεται τις κρέπες σαν κύλινδρο.
  • Τις βάζετε σε πυρέξ και τις περιχύνετε με κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με τυριά τριμμένα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι κρέπες!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις