Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «Μάχη» για το αφορολόγητο – Τι ζητά το ΔΝΤ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μάχη» για το αφορολόγητο – Τι ζητά το ΔΝΤ

Θέμα εφαρμογής του μειωμένου αφορολόγητου από το 2019 παραδέχτηκαν αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ. Όπως προσδιόρισαν, η «μάχη» για το αφορολόγητο θα φτάσει μέχρι τον Ιούνιο, προαναγγέλλοντας τεχνικές συζητήσεις, τηλεδιάσκεψη και δια ζώσης διαβουλεύσεις με την επιστροφή των θεσμών, σύμφωνα με το capital. gr. Ως μεγάλο… ατού της κυβέρνησης ανέδειξαν το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 προαναγγέλλοντας επίδοση στο 3,5% […]

Θέμα εφαρμογής του μειωμένου αφορολόγητου από το 2019 παραδέχτηκαν αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ.

Όπως προσδιόρισαν, η «μάχη» για το αφορολόγητο θα φτάσει μέχρι τον Ιούνιο, προαναγγέλλοντας τεχνικές συζητήσεις, τηλεδιάσκεψη και δια ζώσης διαβουλεύσεις με την επιστροφή των θεσμών, σύμφωνα με το capital. gr.

Ως μεγάλο… ατού της κυβέρνησης ανέδειξαν το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 προαναγγέλλοντας επίδοση στο 3,5% – 3,7% του ΑΕΠ αν αφαιρεθούν τα μερίσματα.

Διαβάστε ακόμα

Δήλωση με… νόημα από τη Λαγκάρντ – Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αλλιώς…

Οι ίδιοι αξιωματούχοι, στην ενημέρωση που έκαναν τα ξημερώματα από την Ουάσιγκτον, αμέσως μετά τις επαφές που είχε ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης με την κα Λαγκάρντ και με τον κ. Τόμσεν, επισήμαναν ότι το ΔΝΤ ζητά πιο μεγάλες παρεμβάσεις στο χρέος.

Ανέφεραν ότι το γενικό κλίμα είναι πως «υπάρχουν ακόμη ζητήματα, όπως θα περίμενε κανένας, γιατί είμαστε στην τελευταία ευθεία 60 ημερών. Δουλεύουμε για  μία συνολική λύση έως τις 21 Ιουνίου».

Και παραδέχθηκαν: «Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορούμε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην Σόφια. Μερικοί το θεωρούν εφικτό, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι νωρίς, θα το δούμε».

Σημειώνεται πως, αν και συζήτησαν με το ΔΝΤ για το αφορολόγητο και τις αποκλίσεις με την πρόβλεψη του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2019, ο διεθνής οργανισμός έχει πιο απαισιόδοξη θέση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις