Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δήλωση με… νόημα από τη Λαγκάρντ – Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αλλιώς…
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήλωση με… νόημα από τη Λαγκάρντ – Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αλλιώς…

Μήνυμα «στέλνει» η Κριστίν Λαγκάρντ προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως εκφράζει, πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων για την άμεση ολοκλήρωση των συζητήσεων για το χρέος. Η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε συνάντηση στην Ουάσιγκτον με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Διαβάστε ακόμα Το μήνυμα του Μοσκοβισί: «Εκτός συζήτησης η όποια αλλαγή» Οι δυο τους συναντήθηκαν υπό τη […]

Μήνυμα «στέλνει» η Κριστίν Λαγκάρντ προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως εκφράζει, πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων για την άμεση ολοκλήρωση των συζητήσεων για το χρέος. Η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε συνάντηση στην Ουάσιγκτον με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Διαβάστε ακόμα

Το μήνυμα του Μοσκοβισί: «Εκτός συζήτησης η όποια αλλαγή»

Οι δυο τους συναντήθηκαν υπό τη σκιά της άρνησης του Ταμείου να αποκλείσει επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου για τις αρχές του 2019 αλλά και των έως τώρα άκαρπων συζητήσεων με τους εταίρους για ελάφρυνση του χρέους.

Η κα Λαγκάρντ σημείωσε πως χρέος και μεταρρυθμίσεις είναι δύο κρίσιμα ζητήματα για την τόνωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας αλλά και προκειμένου να ενεργοποιηθεί η χρηματοδοτική βοήθεια του Ταμείου.

Διαβάστε ακόμα

Πολλές ακόμη εβδομάδες για… λύση – «Προετοιμάζουν το τέλος…»

Αναλυτικά, η δήλωση της έχει ως εξής:

«Είχα μια παραγωγική συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του. Συζητήσαμε τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης των συζητήσεων για το χρέος και την επιτάχυνση της εφαρμογής των πολιτικών του προγράμματος, καθώς και τα δυο είναι καίρια για την τόνωση των οικονομικών προοπτικών της Ελλάδος και τη διάθεση της χρηματοδότησης του ΔΝΤ».

Στη συνάντηση, μετείχε και ο Πόουλ Τόμσεν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις