Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αναποδογυριστή… μηλόπιτα για να γλείφεστε
PLUS

Αναποδογυριστή… μηλόπιτα για να γλείφεστε

Αυτή η μηλόπιτα είναι αφράτη και εύκολη, για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τα μήλα της είναι καραμελωμένα και η ζύμη της γεμάτη με κομμάτια φρούτου, ενώ η συνταγή, όπως φαίνεται και στο argiro. gr, είναι λαχταριστή. Για το κέικ μήλου 200 γραµ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 ½ φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) […]

Αυτή η μηλόπιτα είναι αφράτη και εύκολη, για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Τα μήλα της είναι καραμελωμένα και η ζύμη της γεμάτη με κομμάτια φρούτου, ενώ η συνταγή, όπως φαίνεται και στο argiro. gr, είναι λαχταριστή.

Για το κέικ μήλου

200 γραµ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 ½ φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. καρύδι χοντροκομμένο
1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
2 μήλα κομμένα σε καρέ
2-3 κ.σ κονιάκ
1 κ.σ. κοφτή κανέλα

Διαβάστε ακόμα

Μιαμ μιαμ… Άσε την πίτσα και πιάσε αυτό!

Για το ταψί

100 γραμ. βούτυρο μαλακό
100 γραμ. καστανή ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
3 μήλα ανάμεικτα (πράσινα και κόκκινα)
1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
λιγο βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση

Πάρτε µια μεγάλη φόρμα δακτυλίδι µε αποσπώμενη βάση ή ταψάκι 30-32 εκατοστά και αλείψτε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας με το μαλακό βούτυρο.

Τσαλακώστε το αντικολλητικό χαρτί και στρώστε το στη βουτυρωμένη φόρμα, αλείφοντας με το υπόλοιπο βούτυρο από τα 100 γραμ. όλο το αντικολλητικό χαρτί.

Πασπαλίστε τη βάση του ταψιού µε την καστανή ζάχαρη.

Πλύντε, στεγνώστε και κόψτε τα μήλα στη μέση, αφαιρώντας τα κουκούτσια, και αφήνοντας τη φλούδα.

Στρώστε κυκλικά, φέτες κόκκινου και πράσινου µήλου εναλλάξ.

Αφήστε για λίγο στην άκρη, τη στρωμένη με τα μήλα φόρμα και ξεκινήστε τη ζύμη της μηλόπιτας.

Σε ένα μπολ, κόψτε τα μήλα σε μικρά καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ. Πασπαλίστε µε κανέλα, και τα αφήστε στην άκρη. Κοσκινίστε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω, στην κάτω σχάρα. (αν ψήσετε σε αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα).

Χτυπήστε στο μίξερ, τη ζάχαρη µε το βούτυρο για 5-6 λεπτά, να αφρατέψει και να κρεμώσει το μείγμα.

Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, να τα πίνει το μείγμα.  Προσθέστε τη βανίλια και το ξύσμα. Λίγο λίγο και εναλλάξ, προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα. Αρχίζοντας και τελειώνοντας πάντα με αλεύρι. Τέλος, προσθέστε τα μήλα, τις σταφίδες και το καρύδι.

Με μία σπάτουλα απαλά, αναδιπλώστε το μείγμα να μπουν μέσα τα υλικά, αδειάζοντάς το μέσα στη στρωμένη με μήλα φόρμα.

Ισιώστε την επιφάνεια και ψήστε για περίπου 1 ώρα.

Αφήστε να σταθεί για 10 λεπτά και αναποδογυρίστε τη μηλόπιτα σε μία πιατέλα, όσο ακόμα είναι ζεστή και τρέχει η καραμέλα.

Αφήστε να κρυώσει και αχνίστε με άχνη και κανέλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις