Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Έγραψε… ιστορία – Η Βόρεια Κορέα «κόβει» τις πυρηνικές δοκιμές
ΚΟΣΜΟΣ

Έγραψε… ιστορία – Η Βόρεια Κορέα «κόβει» τις πυρηνικές δοκιμές

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πήρε μια… ιστορική απόφαση. Ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, κλείνοντας το κυριότερο πεδίο δοκιμών. Διαβάστε ακόμα Ιαπωνία – Βόρεια Κορέα: Ποιος «σκέφτεται» μια Σύνοδο Κορυφής; Αυτό μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. […]

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πήρε μια… ιστορική απόφαση.

Ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, κλείνοντας το κυριότερο πεδίο δοκιμών.

Διαβάστε ακόμα

Ιαπωνία – Βόρεια Κορέα: Ποιος «σκέφτεται» μια Σύνοδο Κορυφής;

Αυτό μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Από σήμερα, «21η Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», μετέδωσε το Γιονάπ επικαλούμενο το KCNA.

«Ο Βορράς θα κλείσει ένα πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή του στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Διαβάστε ακόμα

Ο θρύλος του NBA πριγράφει τις… χαρούμενες ώρες που περνά με τον Κιμ!

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ ανέφερε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει δοκιμές διότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ

Η ανακοίνωση αυτή καταγράφηκε λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν και του νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν, την οποία θα ακολουθήσει η ιστορική σύνοδος κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές του Ιουνίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος,μάλιστα, εκδήλωσε αμέσως την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. «Μεγάλη πρόοδος! Αδημονώ για τη Σύνοδο μας», δημοσίευσε στο Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις