Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέο τουρκικό ξέσπασμα: «Προκαλείτε διεκδικώντας νησιά στο Αιγαίο»!
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο τουρκικό ξέσπασμα: «Προκαλείτε διεκδικώντας νησιά στο Αιγαίο»!

Προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος πρέσβης, Φαρούκ Καϊμακτσί, όσο αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Ορισμένοι προσπαθούν να απεικονίσουν την Τουρκία ως μια επιθετική χώρα, αλλά ποιος είναι ο λόγος να τοποθετείς λουλούδια σε ένα βράχο, σε μια νησίδα στο Αιγαίο; Γιατί το χρειαζόμαστε αυτό; Ποιος είναι ο λόγος να τοποθετήσετε μια ελληνική σημαία σε ένα νησί όπου […]

Προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος πρέσβης, Φαρούκ Καϊμακτσί, όσο αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ορισμένοι προσπαθούν να απεικονίσουν την Τουρκία ως μια επιθετική χώρα, αλλά ποιος είναι ο λόγος να τοποθετείς λουλούδια σε ένα βράχο, σε μια νησίδα στο Αιγαίο; Γιατί το χρειαζόμαστε αυτό; Ποιος είναι ο λόγος να τοποθετήσετε μια ελληνική σημαία σε ένα νησί όπου δεν υπάρχει κανένας; Και ποιος είναι ο λόγος να πετάς πάνω από αυτά τα μικρά νησάκια και βράχια, τα οποία δεν είναι καν κατοικημένα; Αυτές οι ενέργειες δεν θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε αξίωση κυριαρχίας αλλά απλώς προκαλούν», τόνισε μιλώντας στο euractiv. gr.

Διαβάστε ακόμα

Ο Κουβέλης «βλέπει» θερμό επεισόδιο αν…

Ο πολιτικός αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως είναι τα Ίμια και γενικότερα στο Αιγαίο, ενώ δεν ξέχασε να ασχοληθεί και με τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ. 

Και συνέχισε τονίζοντας πως η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία διεκδικώντας την ιδιοκτησία νησιών στο Αιγαίο. «Μέχρι να συμφωνηθεί η οριοθέτηση από τα ενδιαφερόμενα μέρη, κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε επικράτεια ή χωρικά ύδατα σε αμφισβητούμενες περιοχές».

Διαβάστε ακόμα

«Λοιπόν Καμμένε… πρώτα θα βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό σου»

Μάλιστα, προσέθεσε: «Αυτό που λέμε είναι ότι αυτά τα νησάκια, των οποίων το καθεστώς δεν ορίζεται από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες, δεν μπορούν να διεκδικηθούν από καμία πλευρά. Έτσι μέχρι να λύσουμε αυτά τα προβλήματα γιατί προκαλούμε όλα αυτά τα πράγματα; Λουλούδια, σημαίες ή ακόμη και πικνίκ σε αυτά τα νησάκια είναι προκλήσεις και δεν τα θέλουμε αυτά, ειδικά μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια. Και γιατί συμβαίνουν τώρα; Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι προκλήσεις θα σταματήσουν και νομίζω ότι αυτά τα νησάκια και τα βράχια θα γίνουν ένας χώρος συνεργασίας και όχι μια πηγή σύγκρουσης».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σχολίασε το εξής: «Υπάρχει παραβίαση των συνόρων, πρόθυμα ή απρόθυμα, από αυτούς τους δύο στρατιώτες. Το δικαστήριο ασχολείται με αυτό το ζήτημα, τελεία. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Αλλά εάν η ΕΕ συνεχίσει να πολιτικοποιεί το θέμα, θα ήταν λάθος. Αφήστε τη δικαιοσύνη στο δικαστήριο. Τελεία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις