Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Διπλή δολοφονία στην Κύπρο – Οι αντιφάσεις του 15χρονου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο – Οι αντιφάσεις του 15χρονου

Η άγρια δολοφονία του ζευγαριού μέσα στο σπίτι του στη Λευκωσία, την ώρα που κοιμόταν έχει συγκλονίσει τους πάντες. Η νεκροτομή έδειξε μένος του δράστη ή των δραστών με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης Ντίνας Σεργίου. Ο 60χρονος -καθηγητής ιδιωτικού σχολείου- έφερε 25-30 μαχαιριές από τον λαιμό μέχρι τα πόδια, […]

Η άγρια δολοφονία του ζευγαριού μέσα στο σπίτι του στη Λευκωσία, την ώρα που κοιμόταν έχει συγκλονίσει τους πάντες.

Η νεκροτομή έδειξε μένος του δράστη ή των δραστών με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα του 60χρονου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης Ντίνας Σεργίου.

Ο 60χρονος -καθηγητής ιδιωτικού σχολείου- έφερε 25-30 μαχαιριές από τον λαιμό μέχρι τα πόδια, ενώ η 59χρονη σύζυγός του, η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα, έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στον λαιμό και τον θώρακα.

Οπως αναφέρει το politis.com.cy, στις αρχές έχει γεννηθεί προβληματισμός και ερωτηματικά για την αρχική κατάθεση του 15χρονου γιου του ζευγαριού ο ο οποίος υποστήριξε ότι στο σπίτι μπήκαν δυο κουκουλοφόροι οι οποίοι του είπαν να μην φοβάται και τον άφησαν να φύγει.

Διπλό φονικό στη Λευκωσία: Τι έδειξε η νεκροψία – Νέα στοιχεία (vids)

Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, αλλά ούτε και ίχνη διαφυγής των δραστών οι οποίοι μετά το έγκλημα λογικά ήταν ματωμένοι. Επίσης, δεν λείπουν αντικείμενα από το σπίτι.

Ετσι, οι κυπριακές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο ληστείας μετά φόνου και σύμφωνα με το Sigmalive.com θεωρείται δεδομένο ότι η έρευνα στρέφεται στο ενδεχόμενο φόνων εκ προμελέτης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και είχαν δώσει το παιδί για υιοθεσία σε πολύ μικρή ηλικία.

Αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία, είναι να μάθει αν οι βιολογικοί γονείς είχαν βρεθεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στη Κύπρο και αν είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον ανήλικο.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται από κανένα στοιχείο ή μαρτυρία μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η αστυνομία εξετάζει με προσοχή και με την βοήθεια ειδικών, την ώρα θανάτου του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, υπαλλήλου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Ντίνας Σεργίου.

Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί ότι η ώρα που εξέπνευσαν οι δύο άνθρωποι συμπίπτει με την ώρα που ο 15χρονος μετέβη σε γειτονικό σπίτι, ενημερώνοντας για την εισβολή των κουκουλοφόρων.

Όπως μεταδόθηκε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή σε κανάλι της Κύπρου, η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεκμήριο βάσει του οποίου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματά της.

Δεν εντοπίστηκε το μαχαίρι του φόνου

Πάντως, καθοριστικής σημασίας κρίνεται για την αστυνομία και ο εντοπισμός του φονικού όπλου, το οποίο παρά τις εξονυχιστικές έρευνες δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Οι κάδοι των σκουπιδιών στην περιοχή είχαν περισυλλεχθεί από απορριμματοφόρο όχημα και αν μέσα σε αυτούς είχαν πεταχτεί τεκμήρια είναι πολύπλοκο να εντοπιστούν καθώς πρέπει να γίνει έρευνα στο χώρο αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ποιος ήταν ο «Μπούμπης» – Εν ψυχρώ εκτέλεση (pic)

Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο, το μαχαίρι του φόνου να ήταν μέρος του οικιακού εξοπλισμού. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι δράστες μπήκαν «άοπλοι» και χρησιμοποίησαν μαχαίρι από το σπίτι.

Ο 15χρονος υιοθετημένος γιος της οικογένειας έδωσε νέα, γραπτή, κατάθεση, παρουσία ψυχολόγων που παρακολουθούν από χθες τον ανήλικο. Η κατάθεση, για την αστυνομία, θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς ο 15χρονος σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει προσωπικώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας και είχε σύντομη στιχομυθία με τους κουκουλοφόρους, που κατά την δική του μαρτυρία είχαν εισέλθει στο σπίτι.

 

Ετοίμαζε ταξίδι με τον γιο του ο 60χρονος 

Πάντως, τα όσα ακούστηκαν τις πρώτες ώρες μετά το διπλό φονικό στη Λευκωσία για τη σχέση του ζευγαριού με τον γιο του, επίσης καταρρίπτονται. Το παιδί γνώριζε εδώ και σχεδόν δυο χρόνια πως ήταν υιοθετημένος. Και όχι μόνο δεν υπήρχαν προστριβές αλλά ο Γιώργος Χατζηγεωργίου φέρεται να ετοίμαζε ταξίδι με τον γιο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος έψαχνε αντικαταστάτη στη δουλειά του εδώ και μέρες.

Επρόκειτο να συνοδεύσει τον 15χρονο σε αγώνες μπάντμινγκτον, άθλημα στο οποίο το ανήλικο αγόρι είναι πρωταθλητής.

Μια ακόμη τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι πως η 59χρονη Ντίνα Σεργίου είχε πρόσφατα χάσει τον αδερφό της Ανδρέα από καρκίνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις