alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Έντονες αντιδράσεις για την προαγωγή της Περιστέρας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες αντιδράσεις για την προαγωγή της Περιστέρας

 

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, μετατράπηκε από διοικητική υπάλληλος σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σφοδρή κριτική για τον διορισμό της κ. Μπαζιάνα άσκησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, λέγοντας ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού διαμαρτυρόταν «οργισμένα» ότι δε θα κάνει χρήση της σχετικής διάταξης.

Επίσης, ο Γιώργος Δημακόπουλος, μέλος της ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού, ανέφερε πως «η είδηση με την κα Μπέτυ είναι στο πότε έκανε την αίτηση. Με το ΦΕΚ 496 πέρσι στις 30-5-2017 διορίστηκε στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Με το ΦΕΚ 1225 στις 02-04-2018 μετατάχθηκε στην θέση του εδιπ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ την αίτηση μετάταξης την έκανε στις 27-06-2017, δηλαδή αμέσως μόλις διορίστηκε ως μόνιμη διοικητική υπάλληλος», προσθέτοντας πως «άξια η θέση για την κα Μπέτυ την πάλεψε χρόνια μαχόμενη ενάντια στην μία φωτογραφική διάταξη μετά την άλλη, και πήρε και την μονιμότητα και την θέση».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, μέσω Τwitter τοποθετήθηκε ο Γιάννης Καλλιάνος, τονίζοντας ότι «η μεταπήδηση της συζύγου του κ. Τσίπρα, από το διοικητικό στο διδακτικό προσωπικό του ΕΜΠ, εν μια νυκτί και με ΦΕΚ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας, είναι η απόδειξη ότι οι αριστεροί σύντροφοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο». «Μπρος στην εκάστοτε καρέκλα δεν λογαριάζουν τίποτα».

Στην προαγωγή της κ. Μπαζιάνα αντέδρασε και η Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (Μ.Ι.Θ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανέλαβε την υπεράσπιση της κ. Μπαζιάνα, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

Άρχισαν παλι τα γνωστά χαλκεία της ενημέρωσης να πυροβολούν τη σύζυγο του πρωθυπουργού γιατι εγινε -λεει -ΕΔΙΠ (ειδικό διδακτικό προςωπικο ) στο ΕΜΠ χρησιμοποιώντας-λεει- φωτογραφική διάταξη του νόμου Φιλη … Συνηγόρησε σε αυτο και ο Γιωργος Μαυρωτας βουλευτής του ((αποξηραμένου πλέον ) Ποταμιού που διδάσκει χρονια και στο τμήμα Χημ μηχανικών του ΕΜΠ !!!

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ….,

1) Η κυρία Μπαζιανα έκανε χρήση διατάξεων του νόμου Διαμαντοπούλου 4009/2011 που δίνει την δυνατότητα σε μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους αορίστου χρόνου των ΑΕΙ με διδακτορικό και αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα να μετακινηθούν στην κατηγορία ΕΔΙΠ μετά από θετική εισήγηση τριμελούς επιτροπής καθηγητών της Σχολής και επιπλέον εισήγηση του Πρύτανη, εκτιμώντας τις ανάγκες του ΑΕΙ.

2) Εσυ συναδελφε Μαυρωτά (που σε ειχα τουλαχιςτον για σοβαρό ) τι υπονοείς ;

Περιστέρα Μπαζιάνα: Ο Τσίπρας είναι με όσους μοχθούν- Σε κάθε επέτειο του δημοψηφίσματος κλαίω

-Πως η Διαμαντοπουλου οταν έφτιαχνε το νομο ειχε στο μυαλό της τη σημερινή σύζυγο του πρωθυπουργού;;;
-Η δεν ξέρεις πως στο τμήμα που διδάσκεις σχεδόν όλοι οι ΕΔΙΠ που υπηρετούν ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ;;;;;
-Η δεν ειδες πως σε αυτο το ΦΕΚ μετατάσσονται αλλα 15 ατομα στην κατηγορια ΕΔΙΠ εκτος απο την κυρία Μπαζιανα ;
Αν αυτο δεν ειναι εμπάθεια και μικροπρέπεια κύριε Μαυρωτά τοτε ειναι γκαιμπελισμος και λασπολογία !!!!

ΥΓ Προς ολα τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής που “διεκπεραιώνουν” και αυτο το σενάριο δυσφήμισης για να πλήξουν το ΣΥΡΙΖΑ :

Σας πειράζει που η κυρία Μπαζιανα εχει συγκροτημένη αριστερή άποψη και την εκφράζει ,σας πειράζει που ειναι εξαιρετική επιστήμονας και δουλεύει
ενω ειναι σύζυγος του πρωθυπουργού ,
αντί να ασχολείται με οφσορ ,αντί να αγοράζει σπίτια στο Παρίσι όντας ” διαζευγμένη”,αντί να προσφέρει διαμεσολάβηση για ντιλς ,αντί να κανει καμια “φιλανθρωπία “σε γκαλά κυριών των βορείων προαστειων)

Ο Κοντονής εγκαινιάζει εκπαιδευτική αίθουσα σε… φυλακή

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ !!! ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ,ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΤΕ…….,

Με νεότερη ανάρτησή του ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, απαντά στον Παύλο Πολάκη και επισημαίνει ότι η ένστασή του δεν είναι στο ότι η διαδικασία δεν είναι νόμιμη αλλά στο ό,τι η κ. Μπαζιάνα άλλα έλεγε και άλλα κάνει. Αναλυτικά στο σχόλιό του αναφέρει:

Επειδή αναφέρθηκε σε μένα ο κ. Πολάκης και επειδή γνωρίζω πολύ καλά τι λέει η νομοθεσία και ποια είναι η κατάσταση στο Πολυτεχνείο, να του πω ότι η ένστασή μου δεν είναι στο αν είναι νόμιμη η ΕΔΙΠ-οποίηση της κ. Μπαζιάνα, αλλά στο ότι άλλα έλεγε πριν και άλλα έκανε τελικά (π.χ. 5/9/2016 σε επιστολή της έλεγε (όταν δεν ήταν ακόμα ΕΔΙΠ): «Μην ψάχνετε να βρείτε το όνομά μου πίσω από «κρυφές και πονηρές» διατάξεις ή νόμους. Το όνομά μου θα το βρίσκετε σε ανοικτές διαδικασίες και προκηρύξεις, όπου ζητώ να κρίνομαι με βάση το βιογραφικό μου, μαζί με άλλους συνυποψήφιους. Προσωποπαγή θέση για μένα, όσο και να ψάχνετε, δε θα βρείτε. Δεν δέχομαι να με χρησιμοποιούν ως βορά πολιτικής χυδαιότητας.»

Δεν είναι λοιπόν θέμα νόμιμου, αλλά ότι άλλα λέμε και άλλα κάνουμε. Άλλο αυτό τελικά δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση, έχει γίνει κανόνας στον ΣΥΡΙΖΑ…

ΥΓ Μακάρι την σπουδή που δείχνει ο κ. Πολάκης στις αναρτήσεις στο Facebook, να την έδειχνε και στις απαντήσεις στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο.