Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Φρένο” στην ελληνική ανάπτυξη βλέπει το ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Φρένο” στην ελληνική ανάπτυξη βλέπει το ΔΝΤ

Πάγια θέση μας είναι η ανάγκη να δοθεί σημαντική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές της και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπσφελντ παρουσιάζοντας την έκθεσή για τις Προοπτικές της Παγκόσμιας Οικονομίας στην Εαρινή Σύνοδο του Ταμείου την Τρίτη στην Ουάσιγκτον. Ερωτηθείς για την […]

Πάγια θέση μας είναι η ανάγκη να δοθεί σημαντική ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές της και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μορίς Όμπσφελντ παρουσιάζοντας την έκθεσή για τις Προοπτικές της Παγκόσμιας Οικονομίας στην Εαρινή Σύνοδο του Ταμείου την Τρίτη στην Ουάσιγκτον.

Ερωτηθείς για την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών της χώρας, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις του ΔΝΤ, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτές να βελτιωθούν ξανά εφόσον υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με ελάφρυνση του χρέους.

Πλέον το ΔΝΤ αναγνωρίζει πως το 2017 η Ελλάδα αναπτύχθηκε κατά 1,4%, όταν τον Οκτώβριο έβλεπε ανάπτυξη με ρυθμό 1,8%.

Αυξήσεις «φωτιά» στον ΕΝΦΙΑ

Για το 2018 το Ταμείο βλέπει πλέον ανάπτυξη 2% όταν προ εξαμήνου εκτιμούσε πως το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξανόταν εφέτος κατά 2,6%.

Μάλιστα, το ΔΝΤ βλέπει πως η ανάπτυξη το 2019 θα φρενάρει και τοποθετεί στο 1,8% το στόχο για την αύξηση του ΑΕΠ το επόμενος έτος.

Tο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022 που καταρτίζει η κυβέρνηση και θα είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα βασίζεται στην εκτίμηση πως εφέτος η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,3%, το 2019 κατά 2,5%, το 2020 κατά 2,3%, το 2021 κατά 2,1% και πως το 2022 το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,8%.

Το νέο έντυπο Ε1 – Πώς θα το συμπληρώσετε

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις