Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Σπιτικά χειροποίητα αρώματα με φυσικά υλικά
ΓΥΝΑΙΚΑ

Σπιτικά χειροποίητα αρώματα με φυσικά υλικά

Τα σπιτικά χειροποιήτα αρώματα, είναι εύκολα στν παρασκευή τους, αφού είναι μια όμορφη διαδικασία αλλά σαφέστατα και μια οικονομική λύση για όλους μας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά χειροποίητα, προσωπικά, μοναδικά αρώματα χωρίς χημικά; Εμείς σας βρήκαμε τον τρόπο! Τα αρώματα είναι μείγματα από διάφορα αρωματικά συστατικά και αιθέρια έλαια, που χρησιμοποιούνται […]

σπιτικά χειροποιήτα αρώματα

Τα σπιτικά χειροποιήτα αρώματα, είναι εύκολα στν παρασκευή τους, αφού είναι μια όμορφη διαδικασία αλλά σαφέστατα και μια οικονομική λύση για όλους μας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά χειροποίητα, προσωπικά, μοναδικά αρώματα χωρίς χημικά; Εμείς σας βρήκαμε τον τρόπο!

Τα αρώματα είναι μείγματα από διάφορα αρωματικά συστατικά και αιθέρια έλαια, που χρησιμοποιούνται για να δίνουν ευχάριστη μυρωδιά και να μας βοηθούν να αφήνουμε την δική μας προσωπική υπογραφή σε πράγματα και καταστάσεις. Κάθε μυρωδιά συνδυάζεται με μια ανάμνηση από το παρελθόν μας, π.χ. το άρωμα από μια φρέσκια φέτα καρπούζι μας μεταφέρει απευθείας στο καλοκαίρι ή μυρωδιά από καμένο ξύλο μάς μεταφέρει σε κάποιο χειμωνιάτικο τοπίο μπροστά σε κάποιο τζάκι.

Και όμως μέσα σε δύο εβδομάδες και με απλά υλικά μπορείτε να έρθετε λίγο πιο κοντά σε όμορφες αναμνήσεις σας. Τα αιθέρια έλαια αποτελούν φυσικά προϊόντα που προέρχονται από τα λουλούδια, ενώ τα αρωματικά έλαια είναι συχνά συνθετικά και «κρύβουν» βλαβερές ουσίες. Αφού λοιπόν είναι τόσο εύκολο να δημιουργήσετε και εσείς το δικό σας ιδιαίτερο άρωμα, γιατί δεν το δοκιμάζετε;

σπιτικά χειροποιήτα αρώματα

Διαβάστε ακόμα:

Συμβουλές και tips για να μην φύγει «ποτέ» το άρωμα

Τρόποι παρασκευής αρωμάτων

1ος τρόπος: Μαζέψτε σε ένα καλάθι αγαπημένα μυρωδικά, όπως λεβάντα ή δενδρολίβανο και αλέστε τα μέσα σε ένα γουδί. Προσθέστε 11 σταγόνες νερό βρύσης και συμπληρώστε με 3 κουταλιές λευκού ποτού ή οινοπνεύματος. Σουρώστε το μείγμα και βάλτε το σε ένα δοχείο ψεκασμού. Κλείστε και ανακινήστε καλά. Φροντίστε να είναι σε δροσερό και σκιερό για μια εβδομάδα, ανακινώντας το καλά, κάθε δύο ημέρες.

2ος τρόπος: Κόψτε μερικά λουλούδια από το κήπο σας ή τις γλάστρες σας της αρεσκείας σας. Εμείς σας προτείνουμε το γιασεμί η μυρωδιά του είναι μοναδική. Γεμίστε ένα δοχείο με αιθέρια αλλά άοσμα έλαια και βεβαιωθείτε ότι το μπουκάλι που χρησιμοποιείτε έχει σφιχτό καπάκι. Καθαρίστε τα λουλούδια σας από τα κοτσάνια και με γρήγορες κινήσεις τοποθετήστε τα μέσα στο μπουκάλι. Κλείστε το καπάκι όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Αφήστε σε δροσερό μέρος για τρεις εβδομάδες και τοποθετήστε το μετά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, αν σας είναι πιο εύχρηστο.

3ος τρόπος: Αγοράστε ένα υγρό σαπούνι με άρωμα της αρεσκείας σας. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό αλλά αφήστε ένα μικρό χώρο στην κορυφή. Με την αντλία σαπουνιού ρίξτε λίγο σαπούνι μέσα στο μπουκάλι ψεκασμού. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινήστε καλά! Η κορυφή του μπουκαλιού θα γεμίσει με λευκές φυσαλίδες, αλλά το άρωμα θα είναι έτοιμο για ψέκασμα!

σπιτικά χειροποιήτα αρώματα

Διαβάστε ακόμα:
4+1 μυστικά για να διαρκεί το άρωμα σας

Συνδυασμοί αιθέριων αρωμάτων για μυρωδάτα αποτελέσματα

Συνδυασμός τριανταφύλλου με ylang ylang και λίγες σταγόνες από βασιλικό: Το τριαντάφυλλο έχει αφροδισιακά στοιχεία και χαρίζει αρμονία και αισθησιασμό, ενώ η λουλουδάτη μυρωδιά του Ylang ylang μπορεί να σας χαρίσει ηρεμία. Τέλος ο βασιλικός τονώνει τον οργανισμό και βοηθά την έμπνευση του εγκεφάλου σας.

Συνδυασμός με τριαντάφυλλο, γεράνι, γαρύφαλλο και λεβάντα: Το γεράνι χαλαρώνει του μύες του σώματος, ενώ το γαρύφαλλο τονώνει τον οργανισμό μας δημιουργώντας ένα συναίσθημα ζεστασιάς. Τέλος η λεβάντα απομακρύνει την ένταση και εξαφανίζει το άγχος.

Συνδυασμός κανέλας ή πορτοκάλι με βανίλια: Το έντονο άρωμα της κανέλας έχει την ικανότητα να σας ζεστάνει τον χειμώνα, ενώ παράλληλα το πορτοκάλι θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας. Ο συνδυασμός τους με τη βανίλια δημιουργεί χαλάρωση και ηρεμία.

Συνδυασμός με γιασεμί, γαρύφαλλο και σανταλόξυλο: Το γιασεμί δεν είναι τυχαίο λουλούδι, αφού η μυρωδιά του είναι μια εξαίρετη λύση για να σας φτιάξει τη διάθεση. Το σανταλόξυλο στο μείγμα βοηθά στην ισορροπία των διαφορετικών αρωμάτων καθώς δίνει ένα εξωτικό τόνο στο άρωμα μας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις