Αθήνα

°C

Δευτέρα

18

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ο Κοντιζάς αποκαλύπτει πώς τον φώναζαν στο σχολείο: “Με πονούσε”
LIFESTYLE

Ο Κοντιζάς αποκαλύπτει πώς τον φώναζαν στο σχολείο: “Με πονούσε”

  Συνέντευξη στο Down Town Κύπρου παραχώρησε ο γνωστός σεφ Σωτήρης Κοντιζάς. Ο σεφ μίλησε μεταξύ άλλων για την διπλή του καταγωγή (Ελληνας και Ιάπωνας) αλλά και το ρατσισμό που βίωσε στο σχολείο εξαιτίας των ασιατικών του χαρακτηριστικών. Ο κριτής του Master Chef και διακεκριμένος σεφ είπε χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και παντρεύτηκε […]

 

Συνέντευξη στο Down Town Κύπρου παραχώρησε ο γνωστός σεφ Σωτήρης Κοντιζάς.

Ο σεφ μίλησε μεταξύ άλλων για την διπλή του καταγωγή (Ελληνας και Ιάπωνας) αλλά και το ρατσισμό που βίωσε στο σχολείο εξαιτίας των ασιατικών του χαρακτηριστικών.

Ο κριτής του Master Chef και διακεκριμένος σεφ είπε χαρακτηριστικά:

«Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και παντρεύτηκε τη μητέρα μου, η οποία κατάγεται από την Ιαπωνία. Γνωρίστηκαν όταν ήταν εκείνος στην Αγγλία για σπουδές. Εγώ γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά φύγαμε αμέσως για την Ιαπωνία, μέχρι τα δύο μου χρόνια.

Έχουμε άπειρες διαφορές οι δύο λαοί. Μεγάλωσα, όμως, και με τις δύο κουλτούρες και μου είναι οικείες.

Τζένη Μπαλατσινού: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση

Ωστόσο, νιώθω πιο κοντά στην Ελλάδα. Ας πούμε στην Ιαπωνία οι άνθρωποι είναι πιο απόλυτοι, πιο «τετράγωνοι».

Εδώ είμαστε πιο εξωστρεφείς. Για παράδειγμα, αν πάει η μάνα μου στην Ιαπωνία, που έχει να πάει πέντε χρόνια, και δεν αγκαλιάσει εκείνη τη μητέρα της, η γιαγιά μου δεν θα την αγκαλιάσει. Είναι πιο εσωστρεφείς».

Στο σχολείο ξεχωρίζει ένα παιδί που μιλάει ιαπωνικά; «Στο σχολείο ξεχωρίζει κι ο ψηλός, κι ο κοντός, κι ο χοντρούλης κι εκείνος που έχει μεγάλα αυτιά. Υπάρχουν τα παρατσούκλια, έμενα με φώναζαν «φουτζίτσου».

Τότε με πείραζε, το έπαιρνα μέσα μου. Τα παιδιά είναι σκληρά. Άθελά τους βέβαια. Δεν θα μιλήσω για ρατσισμό ή για bullying, γιατί δεν υπάρχει φυλετικός ρατσισμός σε αυτή την ηλικία, αλλά ξεχωρίζει το διαφορετικό.

Μεγαλώνοντας, δεν με πείραζαν πια αυτά, αλλά μικρός έλεγα «γιατί σε μένα;». Όταν είσαι μικρός, πονάς πιο εύκολα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις