Το “χοντραίνουν” οι Τούρκοι: «Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα»

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Το “χοντραίνουν” οι Τούρκοι: «Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Την ευκαιρία για να βγάλει τους Έλληνες και πάλι από τα ρούχα τους βρήκε η Τουρκία, με την υπόθεση της σημαίας. Ο Τύπος στην γείτονα αντί να αφήσει το θέμα να καταλαγιάσει τι θέμα με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, το τραβάει στα άκρα. «Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα», τιτλοφορεί το άρθρο της […]

17.04.2018 | 11:22

Την ευκαιρία για να βγάλει τους Έλληνες και πάλι από τα ρούχα τους βρήκε η Τουρκία, με την υπόθεση της σημαίας.

Ο Τύπος στην γείτονα αντί να αφήσει το θέμα να καταλαγιάσει τι θέμα με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, το τραβάει στα άκρα.

«Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα», τιτλοφορεί το άρθρο της η φιλοκυβερνητική Yeni Safak. Και σημειώνει: «Επειδή ΗΠΑ και ΕΕ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την εισβολή στην Αφρίν, κλιμακώνεται η ένταση για να εμπλακεί η Τουρκία στο Αιγαίο.

Ενθαρρυμένη από την παρουσία Νατοϊκών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο η Αθήνα πρόσθεσε άλλη μία στις προκλήσεις της. Έβαλαν ελληνική σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ. Κομάντος πήγαν αμέσως και κατέβασαν τη σημαία».

Οι νεαροί που ύψωσαν την ελληνική σημαία απαντούν: «Για τον Μπαλταδώρο» (vid)

H Milliyet κάνει τίτλο τις απειλές Τσαβούσογλου: «Μπορεί να γίνει ατύχημα από τα χέρια των στρατιωτών μας», ενώ στην πρώτη παράγραφο του άρθρου γράφει: «Νέα κύματα στα Αιγαίο. Μια ομάδα Ελλήνων τοποθέτησε σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ και έσπευσαν Τούρκοι στρατιώτες. Ο υπουργός Τσαβούσογλου αντιδρώντας στο συμβάν διεμήνυσε: “μην κάνετε επικίνδυνα βήματα. Μπορεί να συμβεί ατύχημα”».

Βίντεο – ντοκουμέντο: Αγέρωχη η ελληνική σημαία κυματίζει στη βραχονησίδα!

Η Gunes κάνει λόγο για «Νέα ένταση αλά Ίμια στις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας» και αναπαράγει τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι «υπεστάλη με νυκτερινή επιχείρηση κομάντος της SAT η ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ. O πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε στην Ελλάδα να απέχει από τέτοιες προκλήσεις.»

Αλλά και η Sabah επιμένει ότι Τούρκοι κομάντος υπέστειλαν Ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα και προβάλει τις δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης: «Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ χαρακτήρισε το περιστατικό “πρωτοβουλία τύπου Ιμίων” και διεμήνυσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε μια παρόμοια κατάσταση”».

H Hurriyet μιλά για «πρόκληση με σημαία» από την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή κι ότι η Άγκυρα μέσω διαφόρων διαύλων επικοινώνησε με την Αθήνα και απαίτησε να απομακρυνθεί η σημαία, η οποία, όμως παρέμεινε στη θέση της κι έτσι πήγαν τη νύχτα της Κυριακής κομάντος της SAT, την υπέστειλαν και την πήραν στην Τουρκία.

Exit mobile version