Αθήνα

°C

Τρίτη

21

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Το “χοντραίνουν” οι Τούρκοι: «Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα»
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Το “χοντραίνουν” οι Τούρκοι: «Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα»

Την ευκαιρία για να βγάλει τους Έλληνες και πάλι από τα ρούχα τους βρήκε η Τουρκία, με την υπόθεση της σημαίας. Ο Τύπος στην γείτονα αντί να αφήσει το θέμα να καταλαγιάσει τι θέμα με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, το τραβάει στα άκρα. «Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα», τιτλοφορεί το άρθρο της […]

Την ευκαιρία για να βγάλει τους Έλληνες και πάλι από τα ρούχα τους βρήκε η Τουρκία, με την υπόθεση της σημαίας.

Ο Τύπος στην γείτονα αντί να αφήσει το θέμα να καταλαγιάσει τι θέμα με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, το τραβάει στα άκρα.

«Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα», τιτλοφορεί το άρθρο της η φιλοκυβερνητική Yeni Safak. Και σημειώνει: «Επειδή ΗΠΑ και ΕΕ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την εισβολή στην Αφρίν, κλιμακώνεται η ένταση για να εμπλακεί η Τουρκία στο Αιγαίο.

Ενθαρρυμένη από την παρουσία Νατοϊκών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο η Αθήνα πρόσθεσε άλλη μία στις προκλήσεις της. Έβαλαν ελληνική σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ. Κομάντος πήγαν αμέσως και κατέβασαν τη σημαία».

Οι νεαροί που ύψωσαν την ελληνική σημαία απαντούν: «Για τον Μπαλταδώρο» (vid)

H Milliyet κάνει τίτλο τις απειλές Τσαβούσογλου: «Μπορεί να γίνει ατύχημα από τα χέρια των στρατιωτών μας», ενώ στην πρώτη παράγραφο του άρθρου γράφει: «Νέα κύματα στα Αιγαίο. Μια ομάδα Ελλήνων τοποθέτησε σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ και έσπευσαν Τούρκοι στρατιώτες. Ο υπουργός Τσαβούσογλου αντιδρώντας στο συμβάν διεμήνυσε: “μην κάνετε επικίνδυνα βήματα. Μπορεί να συμβεί ατύχημα”».

Βίντεο – ντοκουμέντο: Αγέρωχη η ελληνική σημαία κυματίζει στη βραχονησίδα!

Η Gunes κάνει λόγο για «Νέα ένταση αλά Ίμια στις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας» και αναπαράγει τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι «υπεστάλη με νυκτερινή επιχείρηση κομάντος της SAT η ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ. O πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε στην Ελλάδα να απέχει από τέτοιες προκλήσεις.»

Αλλά και η Sabah επιμένει ότι Τούρκοι κομάντος υπέστειλαν Ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα και προβάλει τις δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης: «Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ χαρακτήρισε το περιστατικό “πρωτοβουλία τύπου Ιμίων” και διεμήνυσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε μια παρόμοια κατάσταση”».

H Hurriyet μιλά για «πρόκληση με σημαία» από την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή κι ότι η Άγκυρα μέσω διαφόρων διαύλων επικοινώνησε με την Αθήνα και απαίτησε να απομακρυνθεί η σημαία, η οποία, όμως παρέμεινε στη θέση της κι έτσι πήγαν τη νύχτα της Κυριακής κομάντος της SAT, την υπέστειλαν και την πήραν στην Τουρκία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις