Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνεχίζεται ο εφιάλτης των τηλεφωνημάτων μέσα στα άγρια μεσάνυχτα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται ο εφιάλτης των τηλεφωνημάτων μέσα στα άγρια μεσάνυχτα

Του Πέτρου Καρσιώτη Τέλος δεν έχουν οι απάτες με τα τηλεφωνήματα του τρόμου που δέχονται μέσα στ’ άγρια μεσάνυχτα ανύποπτοι πολίτες για δήθεν εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο δυστύχημα και την καταβολή μεγάλου ποσού για την… απελευθέρωσή του! Είχαν μετατρέψει σε κόλαση τις νύχτες των κατοίκων Τα μέλη της συμμορίας, που είχαν μετατρέψει τον […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τέλος δεν έχουν οι απάτες με τα τηλεφωνήματα του τρόμου που δέχονται μέσα στ’ άγρια μεσάνυχτα ανύποπτοι πολίτες για δήθεν εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο δυστύχημα και την καταβολή μεγάλου ποσού για την… απελευθέρωσή του!

Είχαν μετατρέψει σε κόλαση τις νύχτες των κατοίκων

Τα μέλη της συμμορίας, που είχαν μετατρέψει τον τελευταίο καιρό σε κόλαση τις νύχτες των κατοίκων στα Μεσόγεια, εμφανίζονταν τηλεφωνικά είτε σαν αστυνομικοί είτε σαν γιατροί!

Άλλοτε ως αστυνομικοί άλλοτε ως γιατροί

Με την ιδιότητα του αστυνομικού έλεγαν στα εμβρόντητα θύματα ότι κρατείται το συγγενικό τους πρόσωπο ως υπαίτιο σοβαρού η θανατηφόρου τροχαίου ενώ με την ιδιότητα του γιατρού ότι ο συγγενής τους βρισκόταν τραυματισμένος σε νοσοκομείο και ότι χρειάζονταν χρήματα για την επέμβαση!

Κακοποιοί – «πονοκέφαλος» για τα καταστήματα ΕΛ.ΤΑ

«Ο γιος σας τραυμάτισε θανάσιμα ανήλικο»

Μια από τις περασμένες νύχτες, εγκέφαλος της συμμορίας τηλεφώνησε,  το πιθανότερο από τη Βουλγαρία σε  κάτοικο των Μεσογείων  και προφασιζόμενος τον αστυνομικό, του ανέφερε ότι ο γιος του κρατείται συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, κατά το οποίο τραυμάτισε, δήθεν,  θανάσιμα ανήλικο παιδί, ενώ και ο ίδιος έχει τραυματισθεί!

Ο «αστυνομικός» απαίτησε 40.000 ευρώ για να λαδωθεί

Στη συνέχεια, απαίτησε και συμφώνησε με το θύμα να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να απεμπλακεί ο γιος του από την ποινική υπόθεση.

Κεραυνοβολημένος ο πολίτης, δέχθηκε να συναντηθεί με τον «αστυνομικό» σε συγκεκριμένο σημείο στην λεωφόρο Αθηνών-Σπάτων, προκειμένου να του παραδώσει τα χρήματα, όπως και έγινε.

Κατάλαβε τι συνέβη όταν παρέδωσε τα χρήματα

Όταν παρέδωσε το μεγάλο ποσό, το θύμα κατάλαβε την απάτη σε βάρος του και τηλεφώνησε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Οι αστυνομικοί των περιπολικών κινητοποιήθηκαν και με βάση την περιγραφή του θύματος εντόπισαν τον 30χρονο Βούλγαρο και τον συνέλαβαν.

Βρέθηκε το ποσό στην κατοχή του

Στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 40.000  ευρώ, που είχε προ ολίγου παραλάβει και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε συστηματικά ανυποψίαστους πολίτες .

Αλίευαν πληροφορίες για τα υποψήφια θύματα

Τα μέλη της σπείρας με διάφορους τρόπους αποκτούσαν πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά τους και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με αυτά, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, ιατρούς ή άλλους δημόσιους λειτουργούς.

Στις περιπτώσεις που παρουσιάζονταν ως  γιατροί , ανέφεραν στα θύματα ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα νοσηλεύονται, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, σε νοσοκομείο και απαιτούσαν την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού για χειρουργική επέμβαση!

Μεγάλες ποσότητες χημικών διαλυτών από τη Βουλγαρία (pics)

Ερευνούν πληθώρα παρομοίων απατών στα Μεσόγεια

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρεις περιπτώσεις απάτης, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε πλήθος παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Ένταλμα κράτησης για τον 30χρονο Βούλγαρο

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις