Συνελήφθη 46χρονος για την φωτιά στην Ηλεία

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη 46χρονος για την φωτιά στην Ηλεία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένας 46χρονος Αλβανός εργάτης, συνελήφθη ως υπαίτιος για τη μεγάλη πυρκαγιά που δοκίμασε τις αντοχές κατοίκων και πυροσβεστών στην Ηλεία. Έκαιγε κλαδιά, αλλά δεν έσβησε την εστία Σύμφωνα με στοιχεία του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, ο συλληφθείς,  έκαιγε κλαδιά από ελιές στην περιοχή, αλλά αποχώρησε δίχως να έχει σβήσει τελείως η φωτιά. Την […]

17.04.2018 | 08:09

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένας 46χρονος Αλβανός εργάτης, συνελήφθη ως υπαίτιος για τη μεγάλη πυρκαγιά που δοκίμασε τις αντοχές κατοίκων και πυροσβεστών στην Ηλεία.

Έκαιγε κλαδιά, αλλά δεν έσβησε την εστία

Σύμφωνα με στοιχεία του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, ο συλληφθείς,  έκαιγε κλαδιά από ελιές στην περιοχή, αλλά αποχώρησε δίχως να έχει σβήσει τελείως η φωτιά.

Την επομένη πήρε μεγάλες διαστάσεις

Την επόμενη ημέρα με τους δυνατούς ανέμους η πυρκαγιά πήρε δραματικές διαστάσεις.

Κακοποιοί – «πονοκέφαλος» για τα καταστήματα ΕΛ.ΤΑ

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη  από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο αλλοδαπός Α.Β. του Κ. ετών 46, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στο νομό Ηλείας, η οποία εκδηλώθηκε στις 15/04/2018 και ώρα 16:39. Ο προαναφερόμενος με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας θα οδηγηθεί αύριο στις 10:00, ενώπιόν του».

Παραμένει η Πυροσβεστική στα σημεία της πυρκαγιάς

Στο μεταξύ, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Σκιλλουντία και στην Φρίξα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που από το πρωί βοήθησε ο καιρός με την πτώση της έντασης των ανέμων και το ψιλόβροχο και περιορίστηκε σε χαράδρα με διάσπαρτες όμως εστίες που παραμένουν, δίχως ωστόσο να δημιουργούν ενιαίο μέτωπο.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν μάχες

Κάτοικοι και πυροσβέστες είχαν δώσει  πραγματική μάχη για να σώσουν τα σπίτια του χωριού, αντιμετωπίζοντας τη φωτιά, που πέρασε από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Σκιλλουντία.

 

Exit mobile version