Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα χέρια της Ασφάλειας το “Λίπος” – Δηλώνει θύμα του Σαακασβίλ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της Ασφάλειας το “Λίπος” – Δηλώνει θύμα του Σαακασβίλ

Του Πέτρου Καρσιώτη Το «Λίπος» και η πολυάριθμη εγκληματική του οργάνωση βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης στα χέρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αρχηγός ομάδας τύπου «Μαφίας» με διαρρήξεις και κλοπές Όπου το… «Λίπος», παραπέμπει στο υποκοριστικό 57χρονου Γεωργιανού, αρχηγού ομάδας τύπου «μαφίας», η οποία δραστηριοποιείτο συστηματικά σε κλοπές και διαρρήξεις τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στη […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το «Λίπος» και η πολυάριθμη εγκληματική του οργάνωση βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης στα χέρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αρχηγός ομάδας τύπου «Μαφίας» με διαρρήξεις και κλοπές

Όπου το… «Λίπος», παραπέμπει στο υποκοριστικό 57χρονου Γεωργιανού, αρχηγού ομάδας τύπου «μαφίας», η οποία δραστηριοποιείτο συστηματικά σε κλοπές και διαρρήξεις τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στη Γαλλία, στην Ισπανία και πιθανόν και σε άλλες χώρες.

Τα νήματα για τη σύλληψη κίνησαν οι Γάλλοι

Τα νήματα για την εκ νέου σύλληψη του φερόμενου ως υψηλόβαθμου στελέχους της Γεωργιανής και γενικότερα ρωσόφωνης μαφίας, κίνησαν οι γαλλικές αρχές ασφαλείας οι οποίες συνεργάστηκαν με την Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει η επιχείρηση.

Για πρώτη φορά το ICE στην Ελλάδα – Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα

Έχουν συλληφθεί 14 άτομα

Σε μια πρώτη ενημέρωση, η Αστυνομία αναφέρει ότι έχουν συλληφθεί συνολικά δέκα τέσσερα άτομα, ότι έχουν ταυτοποιηθεί δεκάδες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών στη συμπρωτεύουσα και ότι έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων στην κατοχή των κακοποιών.

Όμοια επιχείρηση και στη Γαλλία

Επίσης προστίθεται ότι παρόμοια επιχείρηση γίνεται στη Γαλλία από τις γαλλικές αρχές για τη σύλληψη κι άλλων μελών του ίδιου η συνεργαζόμενου κυκλώματος.

Ο 57χρονος Γεωργιανός μαφιόζος, είναι παλαιός «γνώριμος». Των ελληνικών αστυνομικών και δικαστικών αρχών.

Είχε συλληφθεί το 2012

Είχε συλληφθεί στις αρχές του 2012 σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, όπου διέμενε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν και τότε διεθνή εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.ά. εγκληματικές ενέργειες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη αλλά βγήκε λόγω προβλημάτων υγείας

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όμως, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων, αποφυλακίστηκε με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Συνεχίζεται ο εφιάλτης των τηλεφωνημάτων μέσα στα άγρια μεσάνυχτα

Δηλώνει θύμα του πρώην προέδρου της Γεωργίας

Αν και έχει τον ανώτατο «τίτλος τιμής» των ηγετικών στελεχών της ρωσόφωνης μαφίας, αυτόν του «Vor V Zakone», ο 57χρονος Γεωργιανός  δηλώνει «θύμα πολιτικής και δικαστικής σκευωρίας» του πρώην προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλ!

Μάλιστα, μέσω των συνηγόρων του, είχε στείλει εξώδικο στην αμερικανική κυβέρνηση και τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει «νούμερο ένα κακοποιό στον κόσμο».

«Είμαι νόμιμος και σοβαρός επιχειρηματίας»

«Είμαι νόμιμος και σοβαρός επιχειρηματίας, και όχι κωμικοτραγικός μαφιόζος, δήθεν αρχηγός ανύπαρκτης εγκληματικής οργάνωσης», είχε πει ο Λ.Σ. κατά τη δίκη του, τον Ιούλιο του 2013.

Οι… θρύλοι που τον συνόδευαν στις φυλακές Διαβατών

Κατά τη διάρκεια της έκτισης μέρους της ποινής του στις φυλακές Διαβατών χαρακτηρίστηκε ως «αρχηγός» του σωφρονιστικού καταστήματος.

Κατά τον προαυλισμό του συνοδευόταν από τουλάχιστον πέντε ακόμη κρατούμενους, πιστούς στον 57χρονο σήμερα «Vor V Zakone», καθώς αποτελούσε υπ’ αριθμόν ένα στόχο για αντίπαλες μαφιόζικες οργανώσεις!

Και προσωπικό μάγειρα

Ο θρύλος θέλει το «Λίπος» εκτός από air condition –πού μπήκε με δικά του έξοδα και λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε- στο κελί του είχε και «προσωπικό μάγειρα»!

Φοβόταν δηλητηρίαση

Ο ίδιος θρύλος, που τον συνοδεύει, θέλει να υπήρχε και δοκιμαστής φαγητών, καθώς φοβόταν τυχόν δηλητηρίαση του!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις